patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ:  Οι τζάμπα μάγκες, οι χουβαρδάδες,  η οχλαγωγία, το έκτρωμα και άλλα πολλά στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και τους κάδους.

DHMO SYMV NOEMV 27. 2gifτης Σμαράγδας Μουλιάτη

Όσοι έχουν διαβάσει το ρεπορτάζ για τον προυπολογισμό θα καταλάβουν καλύτερα και το παρακάτω: 

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ:  Οι τζάμπα μάγκες, οι χουβαρδάδες,  η οχλαγωγία, το έκτρωμα και άλλα πολλά στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και τους κάδους.

 

Κι εκεί που ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος αναφερόταν στις τζάμπα μελέτες εξηγώντας στον Δ.Σ. Λευτέρη Πέντε γιατί δεν είναι τζάμπα, πετάχτηκε ο Νικήτας Τσαμπαλάκης και είπε είναι τζάμπα όμως. 

Δήμαρχος: Tι τζάμπα: 
Πρόεδρος: Έλα Νικήτα σε παρακαλώ δεν μπορείς να παίρνεις το λόγο μόνος σου.
Νικήτας Τσαμπαλάκης : (Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο) Η μελέτη, δεν έγινε τζάμπα; έτσι και σας ακούει κανείς θα νομίζει ότι είστε δήμαρχος δύο χρόνια. Από το 11 είστε δήμαρχος και μας μιλάτε ακόμα για παιδικούς σταθμούς , για γηροκομεία. Έχουμε 2019 δήμαρχε το ξέρετε;
Δήμαρχος: και τι εννοείς; ότι το νησί δεν είναι καλά;
Νικήτας Τσαμπαλάκης : (Φωνάζοντας). Επαναλαμβάνοντας. Μας μιλάτε σαν να γίνατε δήμαρχος χθες. Γιατί δεν έχεις κάνει τίποτα κύριε δήμαρχε! 
Πρόεδρος Δ.Σ.: Νικήτα να σου πω κάτι. Αν ήθελες το λόγο να μιλήσεις έπρεπε να μου το πεις να σου τον δώσω.
Δήμαρχος: Μαυρογιαλούρικες μέθοδοι είναι αυτές. Και συνέχισε, με δυνατή φωνή, ότι ο οδοφωτισμός με led έγινε από τη συνεργασία με τη ΔΑΦΝΗ και είμαστε το μοναδικό νησί που έχουμε εγκεκριμένη μελέτη οδοφωτισμού και θα πάρουμε δάνειο από το παρακαταθηκών και δανείων για να την ολοκληρώσουμε.
Νικήτας Τσαμπαλάκης: Tο Αγαθονήσι έχει από το 2013. Από κει και πέρα μίλαγαν ταυτόχρονα, Τσαμπαλάκης και Ευγενικός και αυτό που καταγράφηκε ήταν ένα χάος και δεν μπορέσαμε να απομαγνητοφωνήσουμε.

 

ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ
Στον προϋπολογισμό και στην τακτική συνεδρίαση που ακολούθησε.  
Κωνσταντινίδης Δημήτρης : Θα αναφερθώ στο φρικτό θέαμα των υπόγειων κάδων που όλοι γνωρίζετε. Είναι ένα φρικτό θέαμα στο λιμάνι μας,  ένα τερατούργημα. Είναι υπεργειοποίηση και όχι υπογειοποίηση όπως θα περίμενε κανείς.
Δήμαρχος:  αφήστε να ολοκληρωθεί το έργο να το δούμε και μετά βλέπουμε. Εμείς πήγαμε και για εξωραϊσμό. Δεν θέλουμε τα σκουπίδια να είναι πεταμένα από δω και από κει. Επειδή υπήρχε ασχήμια στο λιμάνι κάναμε αυτό το έργο. Αφήστε το να ολοκληρωθεί γιατί θα μπει και άλλη πέτρα. Και στα σκαλιά θα μπούνε πέτρες, αφήστε το να ολοκληρωθεί.
Κωνσταντινίδης Δημήτρης: Να μην ολοκληρωθεί !
Πανάγος Ευγενικός: Να σας πω κάτι κύριε δήμαρχε . Ψηφίσαμε να γίνει. Όπως μας είπε ο Γιώργος που τον ρωτήσαμε υπήρχε μία δυσκολία να πάει κάτω και το ανεβάσατε. Όταν όμως πάει ένας εστιάτορας να βάλει τα σκουπίδια του και έχει μία υποδοχή 60Χ60 εκατοστά δεν μπορεί να τα βάλει. Και όταν πρέπει να ανέβεις και τρία σκαλιά . Το κάναμε για να φαίνονται τα σκουπίδια ψηλά;
Νικήτας Τσαμπαλάκης: παράλληλα με τον κ. Ευγενικό. Μάλλον δεν έχετε πετάξει ποτέ σκουπίδια κ. δήμαρχε. 
Πανάγος Ευγενικός: Αφού βλέπουμε κύριε δήμαρχε ότι υπάρχει αστοχία να το γκρεμίσουμε.
Δήμαρχος: Θα δούμε.
Νικήτας Τσαμπαλάκης : έντονα προς τον αντιδήμαρχο κ. Σημαντήρη. Είναι αντιδήμαρχος καθαριότητας και είναι ευθύνη του το κομμάτι σκουπίδια να μας πει.
Πρόεδρος Δ.Σ.: Νικήτα δεν μπορείς να παίρνεις το λόγο έτσι χωρίς να σου τον δίνω. Κύριε δήμαρχε επί του προϋπολογισμού στην επόμενη συνεδρίαση αυτό το θέμα.  
Κωνσταντινίδης Δημήτρης:. Επειδή ο κ. Ευγενικός έκανε μια τοποθέτηση επί του προϋπολογισμού, για τον τουρισμό,  η απάντηση του δημάρχου δεν είναι αυτή που περιμένουμε. Γιατί τα στοιχεία που μας έδωσε δεν είναι αρκετά για συμπεράσματα.
Σκεμπές Γιάννης: Η απάντηση του δημάρχου για τον τουρισμό ήταν λάθος γιατί δεν αφορά τον προϋπολογισμό

Mιχάλης Κωνσταντάς: Θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς του κ. Κωνταντινίδη ότι αποτελεί έκτρωμα και δεν είναι τρόπος υπογειοποίησης των κάδων αυτός. Για άλλο γίνανε και όταν είδατε ότι το έργο δεν πήγαινε κάτω, έπρεπε να σταματήσει. Κατά τη γνώμη μου, αφού σκεφθήκατε ότι πρέπει να φύγουν τα σκουπίδια από κει, θα έπρεπε να τα μεταφέρετε αλλού  και να μείνουν στο λιμάνι μόνο οι κάδοι ανακύκλωσης και όχι να κάνετε την υπογειοποίηση. Αυτό θα υποχρέωνε τους περισσότερους επιχειρηματίες να κάνουν ανακύκλωση, αν το σεβαστούν όλοι. Τουριστικά δείχνει μια αναβάθμιση έναν πολιτισμό. Ένα άλλο θέμα είναι η κατάσταση που υπάρχει στο αλιευτικό καταφύγιο της μαρίνας στη Νετιά.
Δήμαρχος:  Πρέπει να γίνει το master plan πρώτα .
Παρενέβη εκεί ο κ. Τσαμπαλάκης λέγοντας. Κάνετε λάθος κύριε Δήμαρχε το μαστερ πλαν δεν χρειάζεται για καλλωπισμό.
Δήμαρχος:  εσύ θα μου πεις. Εγώ είμαι θετικός. 11 η ώρα τη Δευτέρα να συζητήσουμε για τους κάδους και το λιμάνι.
Πανάγος Ευγενικός: είναι αμαρτία να μείνουν οι κάδοι εκεί. Αν είναι στραβό να το γκρεμίσουμε.
Φωνές κακό . Η χειρότερη οχλαγωγία. Μίλαγαν όλοι μαζί και δεν καταλάβαινες τι ακριβώς λέγανε. Τελικά είπανε ότι θα πάνε στο ραντεβού της Δευτέρας.
Ακούστηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιάγκος Σημαντήρης να λέει και «πως θα πληρωθεί ο εργολάβος όταν γκρεμιστεί»;
Ακούσαμε όμως ότι ο Νικήτας Τσαμπαλάκης είπε στο κ. Δήμαρχο : θέλατε να βγάλετε φωτογραφία στο έργο για να πείτε ότι άτι κάτι κάνατε.
Δήμαρχος:  Φωτογραφίες άλλος βγάζει. Τζάμπα μάγκας είσαι.  
Νικήτας Τσαμπαλάκης: τζάμπας είσαι εσύ δήμαρχε,  εγώ πληρώνω και το επανέλαβε πολλές φορές.
Δήμαρχος: Ναι... είσαι πολύ χουβαρδάς. 
Νικήτας Τσαμπαλάκης Από σένα είμαι πολύ πιο ... χουβαρδάς.
Δήμαρχος. Μαυρογυαλούρος είσαι.
Ο πρόεδρος Δ.Σ. έδωσε το λόγο στο Σπύρο Μαυρωνά.
Σπύρος Μαυρωνάς. Τον τελευταίο χρόνο το λιμάνι το έχουμε αισθητικά υποβαθμίσει.  Πρώτον φτιάξαμε αυτά τα συρματοπλέγματα στο λιμάνι
Επί του προϋπολογισμού , γι αυτό μιλάμε του είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Λευτέρης Πέντες:  έντονα. Εάν δεν έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το λιμάνι και τον Δήμο στον προϋπολογισμό, πότε θα τον έχουμε. Ο προϋπολογισμός του ΔΗΛΙΤΑΠ που συζητάμε τώρα αλλά και του Δήμου,  είναι ευκαιρία να τα συζητάμε όλα τα θέματα. Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε οκ. στα νούμερα και να φύγουμε. Εδώ χαράζεται η πολιτική και στα νομικά πρόσωπα και στο Δήμο.
Κι εδώ η συζήτηση για τους κάδους έκλεισε. Συζητήθηκαν βέβαια και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα ακούσετε στα παρακάτω ηχητικά: