patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Και το υδατοδρόμιο στις συναντήσεις του δημάρχου Πάτμου στη Ρόδο.

DIMARXOS 2Υπηρεσιακού χαρακτήρα επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος στις 21 και 22 Μαρτίου 2018.

 Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε γενική ανασκόπηση των θεμάτων που αφορούν το Δήμο Πάτμου. Ο Δήμαρχος Πάτμου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την πρόσφατη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου να αναμένει την κατάθεση του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων πριν λάβει αποφάσεις σχετικά με την κατασκευή του υδατοδρομίου Πάτμου. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη των έργων «Βελτίωση και επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου» και «Κατασκευή κόμβου έμπροσθεν λιμένα Πάτμου» στο ΕΣΠΑ, την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δικτύου οδοφωτισμού του νησιού μας με νέους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κλπ. Τέλος, ο Δήμαρχος Πάτμου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, διότι για ακόμα μια φορά είχαν μια πολύ καλή συνεργασία στα πλαίσια της προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Πάτμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Πάτμο κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων κ.α.