patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

10o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.10 νησιά μαζί στην πιο γευστική γιορτή του καλοκαιριού στην Πάτμο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ 1Το 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ θα είναι το κεντρικό event της 2ης Εβδομάδας Γαστρονομίας στην Πάτμο. 

10 προορισμοί θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 18 έως 25 Ιουνίου 2018 .


Η Πάτμος, μοναδικός θρησκευτικός προορισμός, κάθε Ιούνιο δίνει ραντεβού με τα νησιά μας και για μια εβδομάδα γίνεται το επίκεντρο της Αιγαιακής κουζίνας με την γαστρονομία τους, το ΕΥΖΗΝ και την αθλητική ιδέα.

Η 2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ οργανώνεται από την www.patmostimes.gr και την ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Οι δράσεις Της περιλαμβάνουν:
ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Διήμερο workshop για παιδιά έως 14 ετών στο εστιατόριο Apocalypsis του Patmos aktis suites & spa
Ημερίδα ΕΥ ΖΗΝ
Η ποιότητα ζωής μέσα από τη διατροφή. Τρόποι προστασίας της θάλασσας και των ιχθυαποθηκευμάτωντης από επιστήμονες ομιλητές.
6η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού και 5η Ποδηλατοδρομία τζούνιορ. Από το 2011 παιδιά και ενήλικες ενώνουν τα μνημεία του νησιού μας με τον αθλητισμό.
10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Το κεντρικό event της 2ης Εβδομάδας Γαστρονομίας είναι μια γιορτή γεύσεων και παράδοσης που φέρνει ΚΟΝΤΑ τα Νησιά μας και την πολιτισμική τους κληρονομιά. Διεξάγεται Κυριακή και το 2018 Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.
Ένα τεράστιο τραπέζι θα στρωθεί στο λιμάνι, με φαγητό κρασί και γλυκά για τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν παράλληλα Παραδοσιακή Μουσική, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα των νησιών και των προορισμών που συμμετέχουν.
Ένας τεράστιος πάγκος, θα φιλοξενήσει τα πιάτα με τις συνταγές των νησιών μας που θα διαγωνιστούν για τα 12 καλύτερα, τα οποία θα επιλέξουν γνωστοί και φημισμένοι γευσιγνώστες.
Ένας άλλος θα φιλοξενήσει τις γευστικές προτάσεις των επαγγελματιών.
Κάθε χρόνο το φεστιβάλ τιμά έναν προορισμό.
Σε όλες τις διοργανώσεις προσκαλούνται γνωστοί σεφ και συγγραφείς γαστρονομίας. Μεταξύ των γευσιγνωστών που έχουν τιμήσει τη διοργάνωση είναι : Λευτέρης Λαζάρου, ETZIN AKIN, Άρτεμις Τζίτζη, Ελένη Ψυχούλη, Βέφα Αλεξιάδου, Ευτύχης Μπλέσας, Γεωργία Κοφινά, Ντίνα Νικολάου,  Γιάννης Δεβετζόγλου, Μαρίνα Ζουρίδη, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Γιώργος Γρύλλης, Μπενέτος Ματθαίου, Δημήτρης Αφεντάκης, Νίκος Χριστοφόρου, Χρήστος Ξεραξούδης.
Σας καλούμε να έρθετε στην Πάτμο από 18 έως και 25 Ιουνίου 2018 για να γευθείτε την κουζίνα των νησιών μας και να διασκεδάσετε με τη μουσική, τα τραγούδια και τα χορευτικά τους.

Η Εβδομάδα Γαστρονομίας είναι:
Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου
Μέγας χορηγός-συνδιοργανωτής ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
Συνδιοργανωτής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Στήριξη Aegean cuisine

lazarou

 

336A4209