Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 09:56 | Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Καμίτσης
Γεώργιος Καμίτσης. Πάτμος, 18/09/2012
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
η ανακύκλωση σταμάτησε με εντολή Δημάρχου από 02/09/2012 για τεχνικούς, υπηρεσιακούς λόγους.
Η διαχείριση απορριμμάτων είναι «καυτή πατάτα» για την τοπική αυτοδιοίκηση. Κάποιοι συμπολίτες μας κάνουν αγώνες υπέρ της υγείας μας κατά του Δήμου εδώ και δώδεκα χρόνια για την μη καύση των σκουπιδιών και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Η ανακύκλωση υλικών μειώνει τον όγκο σκουπιδιών που φτάνει στην χωματερή μας. Όπως γνωρίζετε με δική μου πρωτοβουλία κ' έξοδα εν μέρει μετά την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου ξεκίνησε η εφαρμογή της. Σε διάστημα 4 μηνών έφυγαν 2 φορτηγά δηλαδή 22 τόνοι προς Αθήνα. Τα υλικά είναι επτά προς το παρόν: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό Pet, πλαστικές συσκευασίες, πλαστικά αντικείμενα, τηγανόλαδα και το γνωστό άσπρο φελιζόλ. Ο Δήμος για ένα μήνα διέθεσε όχημα για 4 ώρες ημερησίως και 2 άτομα οδηγό και βοηθό. Ετοίμασε επίσης και τον χώρο που θα δεχθεί την νέα χρονιά με τον καινούργιο προϋπολογισμό την δραστηριότητα «κύριος είδε» μέχρι εκεί διότι όπως αναφέρουν οι Υπηρεσίες δεν γίνεται μέχρι τέλος έτους κάτι άλλο καλύτερο.
Προς γνώση των Δημοτικών Σύμβουλων που ούτε καν ήρθαν να δούνε με τα μάτια τους πως γίνεται ο διαχωρισμός, το πρεσάρισμα, το φόρτωμα για να εκτιμήσουν αυτό που λέμε «αποστολή υλικών προς ανακύκλωση» δηλώνω τα εξής: «χρειάζεται αρετή και τόλμη για να κάνεις κάτι καλό στην κοινωνία όπου ζεις και οι άλλοι να σε βρίζουν».
Τα «διαμάντια» του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν:
1/ Ο Κύριος Καμίτσης είναι για χαστούκια, μια το κάνει, μια δεν το κάνει.
2/ Ο Κύριος Καμίτσης να αποφασίσει αν είναι περιβαλλοντολόγος ή όχι. Aρκετά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
3/ Ο Κύριος Καμίτσης είναι εκβιαστής.
4/ Δεν χρειάζεται να διαθέτουμε μεροκάματα και όχημα τζάμπα, ας το αφήσουμε και όταν μπορούμε θα το κάνουμε ...
5/ Ο Κύριος Καμίτσης μας έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό με τον τρόπο που λειτουργεί.
Δεν ονειρεύεστε. Αυτά τα λένε οι τοπικοί μας Άρχοντες.
Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν θετικά αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.
Η ουσία είναι ότι από 02/09/2012 με εντολή Δημάρχου, τα υλικά της ανακύκλωσης πάνε στην χωματερή.
Στο σήμερα λοιπόν:
- Θέλουμε την ανακύκλωση;
- Αν ναι πείτε σ' όποιον βλέπετε από τους τοπικούς Άρχοντες ότι δεν είμαι τρελός κ' ότι έκανα τα αυτονόητα.
- Έχουμε καταλάβει ότι η χωματερή πρέπει να κλείσει, να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ που δεν είναι έτοιμος και να ονομαστεί ΧΥΤΙ και να δέχεται μόνο αυτά που δεν ανακυκλώνονται;
- Είμαστε αρκετά έξυπνοί για να καταλάβουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης;
- Μήπως ο κόσμος με την απλή στοιχειώδη ενημέρωση θα κάνει αυτό που του ζητάμε και θα εφαρμόσουμε την ανακύκλωση ως πρέπει;
- Επιθυμώ να γνωρίζετε ότι είμαι φτωχός στα χρήματα και πάρα όλα αυτά διέθεσα προσωπικό χρόνο, το ποσό των 9.000,00 ευρώ για τη μέχρι τώρα δράση και τα μέσα που διαθέτω για να αποδείξω ότι στην Πάτμο και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε έξυπνα πράγματα όπως η ανακύκλωση.
Ο Δήμος Πάτμου ας πάρει σοβαρά θέση επί του θέματος να χρησιμοποιήσει τους 80 κάδους που αγόρασε να πει ένα μεγάλο και γενναίο ναι και να οργανώσει με ή χωρίς την παρουσία μου την συνέχεια του έργου. Είμαστε Έλληνες κάποια λύση θα βρούμε.
Ευχαριστώ τους χορηγούς, υποστηρικτές κι εθελοντές για την βοήθεια τους. Εταιρεία Βήχος, Blue Star Ferries, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε μέρος στην ανακύκλωση και αποδείξατε ότι δεν είναι όνειρο θερινής νυχτός άλλα ανάγκη για το τόπο με οφέλη για την υγεία μας.
Δηλώνω για πολλοστή φορά ενεργός πολίτες επιθυμώ να κάνω πράγματα για το νησί μας και πιστεύω, ότι δεν είμαι μόνος μου στο χάος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ελληνικού κράτους.
Στην Χάλκη, το όχημα της ανακύκλωσης το οδηγάει ο ίδιος ο Δήμαρχος...
Πληροφορίες για την ανακύκλωση σε όποιον τις χρειαστεί παρέχονται δωρεάν.