patmosweb330

elin330

aegeanlab

Η Πάτμος στη ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ Θεσσαλονίκης. Εκβιασμοί και απειλές για το banner του Φεστιβάλ Γεύσης.

banner_philoxenia

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση για τον Τουρισμό Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 18 έως 20 Νοεμβρίου.

 Στα εγκαίνια της έκθεσης από τους υφυπ. Γιώργο Νικητιάδη και Μ.Αλιβιζάτο, παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφεριάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, Γιώργος Πουσσαίος και Δέσποινα Διακοσταυριανού,   εκπροσώπησαν την Περιφέρεια και έδωσαν συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας, συμβάλλοντας στην προβολή του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως επεσήμαναν,  οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης όλων των μορφών του οργανωμένου και εναλλακτικού τουρισμού, μπορούν να καταστήσουν το Αιγαίο μοναδικό τουριστικό προορισμό.

 Το χώρο προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού καθώς και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην επιτυχημένη παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση Philoxenia συνέβαλε η συμμετοχή των Δήμων της Περιφέρειας.

Η τουριστική έκθεση Philoxenia αποτελεί την κορυφαία συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η συμμετοχή των Δήμων σε όλες τις περιφέρειες ήταν μικρότερη φέτος, αποτέλεσμα τα περίπτερα να είναι μόνο δύο.

Στο νομό μας, αξίζει να τονίσουμε, ότι επειδή η συμμετοχή των νησιών ήταν μικρή, συμμετείχαν μόλις 9 νησιά, είχε σαν αποτέλεσμα το κάθε νησί να έχει μεγαλύτερο χώρο, συγκριτικά με πέρυσι.  

Το Δήμο της Πάτμου εκπροσώπησαν: η δημοτική υπάλληλος κ. Ελένη Ελισσαίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σούλα Γαμπιεράκη, Αλέκος Μιχελής και ο ιδιώτης Γιώργος Καμίτσης.Η παρουσία του νησιού μας ήτανε έντονα προωθητική για τον τουρισμό   και τον πολιτισμό μας και το περίπτερο μας, ΠΑΤΜΟΣ τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την πρώτη μέρα.XRISTODOULOS-filoxenia

Σημαντικά συνέβαλαν σε αυτό,  ο Χριστόδουλος Κούμανης και ο Γιώργος Καμίτσης. Ο πρώτος γιατί με τη σύζυγο του παρασκεύασαν εν μέρει και διέθεσαν  παραδοσιακά  γλυκά .  Στον πάγκο του περιπτέρου μας, είχαν τοποθετήσει τον εξοπλισμό που χρειαζόταν και μέλωναν παραδοσιακά πουγκιά τηγανιού, έπλαθαν και ζαχάρωναν αχλαδάκια . Συνολικά διέθεσαν στους επισκέπτες που κατέκλυσαν το περίπτερο μας, περίπου 2000 κομμάτια.  Το ενδιαφέρον επίσης των επισκεπτών, προσείλκυσε η μουσικοχορευτική εκδήλωση με επίκεντρο το παραδοσιακό  μουσικό κουαρτέτο που οργάνωσε ο Γιώργος Καμίτσης και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στο περίπτερο μας.              

Το μουσικό κουαρτέτο αποτελείτο από τον ίδιο στο σαντούρι, τον πατέρα του Λευτέρη Καμίτση στο βιολί, τον Γιάννη Πλατή από τη Λέρο στην τσαμπούνα και τον φοιτητή μας Θεολόγο Θεοδοσίου στο λαούτο που ήρθε από την Αθήνα. Να υπογραμμίσουμε, ότι εκτός από την οργάνωση, ο Γιώργος Καμίτσης έκανε και όλα τα έξοδα μετακίνησης τους από Πάτμο, Αθήνα και Λέρο και διαμονής τους στη Θεσσαλονίκη  οργάνωσε δε και το χορευτικό από την Αθήνα.

Στην 27η τουριστική έκθεση Philoxenia συμμετείχαμε η εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ όπως πάντα με δικά μας έξοδα, προωθώντας το νησί με τον τουριστικό οδηγό PATMOS Patmostimes, όπως κάνουμε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Φέτος,   με ειδικό διαφημιστικό banner διαφημίζαμε το 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου 2012 που γίνεται στην Πάτμο και λαμβάνουν μέρος τα νησιά της περιοχής μας και της περιφέρειας μας.

Αυτό δεν άρεσε στον κ. Γιώργο Γαμπιεράκη του Μάρκου, ο οποίος απείλησε να μην χορέψει με τους χορευτές που έφερε από την Αθήνα να χορέψουν το Σάββατο 7 με 8 το απόγευμα αν δεν βγάλουν το banner.

Η αιτία ήταν ότι η φωτογραφία του banner που έδειχνε την πλατεία με τον κόσμο (φωτό) δεν είχε το δικό του χορευτικό.

Εκβίασε και απείλησε την εκπρόσωπο του Δήμου, ότι αν δεν βγάλει το banner δεν θα χορέψει. Φαίνεται ο κύριος αυτός, δεν ξέρει ούτε τι γίνεται ούτε τι σημαίνει το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης και πρέπει να του εξηγήσουμε.

Το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης γίνεται στην Πάτμο, ωφελείται κατά κύριο λόγο η Πάτμος, αλλά λαμβάνουν μέρος άλλα έξι νησιά. Όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά οι οικοδεσπότες, η Πάτμος στην προκειμένη περίπτωση,  όπως η φιλοξενεία μας προστάζει φροντίζουμε και τα φιλοξενούμενα  νησιά  και όχι μόνο την Πάτμο.  

KAMITSIDESΤον καταγγέλλουμε και όσους με τον άλφα ή βήτα τρόπο το επεδίωξαν, όχι μόνο για αντι-πατμιακή συμπεριφορά,  γιατί παρεμπόδισε διαφήμιση του νησιού μας αλλά και για έλλειψη πνεύματος διανησιωτικής συνεργασίας .

Είχε πάει πρωί πριν καλά - καλά ανοίξει η έκθεση, προφανώς «μιλημένος» Εμείς δεν ήμασταν την ώρα εκείνη εκεί. Ο δήμος της Πάτμου δέχθηκε τον εκβιασμό του, όπως μας είπαν, γιατί η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί και   φοβήθηκαν ότι θα πραγματοποιούσε την απειλή του.  

Πληροφορηθήκαμε όλα αυτά αργότερα. Μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Μας είπαν ότι   ενημέρωσαν και το δήμαρχο.

Επειδή ο τουρισμός είναι η ανάπτυξη μας και χωρίς αυτόν δεν θα έχουμε οικονομία,   ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει στρατηγική για τον τουρισμό και να διαθέσει τα ανάλογα κονδύλια για τη διαφήμιση του νησιού, να επιλέγει το καλύτερο για το νησί μας και να πληρώνει τη μετακίνηση τους, ώστε να αποφευχθούν οι εξαρτήσεις, οι εκβιασμοί και οι απειλές από ανθρώπους με κοντόφθαλμη νοοτροπία, επειδή ήρθαν με δικά τους έξοδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Έκθεση και στο περίπτερο της Πάτμου ήταν: Η πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Άννα Ρωμαίου, ο  Χριστόδουλος Φέγγαρος όπως κάθε χρόνο και ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκης Ελισσαίου και ο πρόεδρος του συλλόγου επιτηδευματοποιούν Πάτμου Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ κ. Κώστας Σταμπούλης.