patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Νέο έγγραφο προς το υπολιμεναρχείο Πάτμου έστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑ κ. Σάκης Ελισσαίου, σχετικά με τον έλεγχο της λιμενικής ζώνης λιμένα Σκάλας Πάτμου και την αποκατάσταση του χώρου ευθύνης του.

Το έγγραφο έχει ως εξής:

Κύριε Λιμενάρχη,

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και των συναντήσεών μας, τόσο αυτής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας και συνοδεύτηκε από την παράδοση φωτογραφικού υλικού αναφορικά με τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους ευθύνης μας και ευθύνης σας, όσο και των άλλων που ακολούθησαν, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα 27 Απριλίου 2011 και ενώ έχουν παρέλθει αρκετές ημέρες, εκτός από:

 1) Την απομάκρυνση του σκάφους ΚΟ?Β144 που εδώ και τέσσερα (4) χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του νεωλκείου του κ. Νικόλαου Παναγιωτάκη

2) Τον έλεγχο στους χώρους που καταλαμβάνουν τα δυο περίπτερα (αναρωτιόμαστε αν ο κ. Βάλλας καταλαμβάνει 12 τετραγωνικά μέτρα) δεν έχει αλλάξει δραστικά κάτι στο λιμάνι μας, δίνοντας την εντύπωση ότι κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί για την επίλυση των προβλημάτων ? θεμάτων που σας έχουν επισημανθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προτείνοντάς σας το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα δράσεων:

 1) Τοποθέτηση σημειώματος στα εγκαταλελειμμένα, εντός χερσαίας λιμενικής ζώνης, σκάφη και τρέιλερ για την απομάκρυνσή τους εντός τριών (3) ημερών.

2) Ενημέρωση της Υπηρεσίας μας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω σκαφών και τρέιλερ ούτως, ώστε αυτά να μεταφερθούν σε χώρο που θα υποδειχθεί σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου.

3) Τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας από την Υπηρεσία σας για την επιβολή ποινών στους μη συμμορφωθέντες.

Επίσης, στην από 25/02/2011 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, στην οποία παρίστατο και ο Υπολιμενάρχης Πάτμου κ. Θεοδώρου Αντώνιος, αλλά και στην επομένη (18/03/2011) που συμμετείχατε και εσείς, όπως και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μας, συζητήθηκε επί μακρόν το ζήτημα του νεωλκείου του κ. Παναγιωτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τις υποδείξεις σας για την αδειοδότησή του υπομνήσαμε την χρήση συγκεκριμένου χώρου για την ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στην οδική κυκλοφορία. Από ό,τι φαίνεται όμως ο κ. Παναγιωτάκης, ενώ αρχικά είχε ξεκινήσει να συμμορφώνεται πρόσφατα άρχισε και πάλι να εξαπλώνεται.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Ελισσαίου