patmosweb330

elin330

aegeanlab

Το VEGGHERA βραβεύτηκε με ένα χρυσό σκούφο. Ήταν μεταξύ των 32 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα.

3204
Μεταξύ των 32 εστιατορίων απ όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν στον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας, των 14ων Χρυσών Σκούφων το βράδυ της 16ης Απριλίου, ήταν και το εστιατόριο VEGGHERA της Πάτμου του Γιώργου Γρύλλη και το δεύτερο από τη Δωδεκάνησο. Οι χρυσοί σκούφοι είναι η μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της κουζίνας και απενεμήθηκαν στο θριαμβευτικό φινάλε της διοργάνωσης, που οργάνωσε το Αθηνόραμα και ο Alpha Guide στην Αίγλη του Ζαππείου υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και με τη χορηγία της κάρτας Diners. Την τελετή της απονομής τίμησε με την παρουσία και τις δημιουργίες του ο σεφ της technomotion γαστρονομίας Andoni Luis Aduriz.Η αρχική επιλογή έγινε μέσα από 1.500 εστιατόρια σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 77 που διακρίνονται για τις γαστρονομικές τους επιδόσεις ως υποψήφια για Χρυσό Σκούφο. Μεταξύ αυτών τα εστιατόρια της Πάτμου VEGGHERA στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική και το ΜΠΕΝΕΤΟΣ στην κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα . Είναι τιμητικό και σημαντικό για το νησί μας που δύο αυτά εστιατόρια ξεχώρησαν στα 77 από τα 1500 απ όλη την Ελλάδα. Από τις 77 υποψηφιότητες βραβεύτηκαν οι 32. Μεταξύ αυτών και το VEGGHERA, που συγκέντρωσε 14,50 βαθμούς και πήρε ένα χρυσό σκούφο. Σημειωτέον ότι ο πρώτος που ήταν η ΣΠΟΝΔΗ με γαλλική κουζίνα που είναι ένα από τα διασημότερα εστιατόρια της Αθήνας, συγκέντρωσε 17,50 βαθμούς, και μαζί με τον δεύτερο πήραν από 2 χρυσούς σκούφους. Προσκεκλημένοι στηντελετή ήταν όλη η ελίτ της Αθήνας. Ο Πάτμιος Γιώργος Γρύλλης, (γονείς του ο Βασίλης Γρύλλης και η Ειρήνη Κωνσταντά Γρύλλη) ανεβάζει συστηματικά το γαστρονομικό επίπεδο της δικής «Vegghera και οδηγήθηκε στη διακεκριμένη οικογένεια των «Χρυσών Σκούφων». Από το Αθηνόραμα διάσαμε: Με πολύ καλές πρώτες ύλες και δόκιμη τεχνική καταφέρνει να κάνει αξιομνημόνευτα τα δείπνα μας στο κομψό, πολυτελές εστιατόριό του. Η σαλάτα με βλίτα, λαχανικά και κατσικίσιο τυρί εκπλήσσει· η πυκνή ροφόσουπα ισορροπεί εξαιρετικά τους τόνους ντομάτας, πιπεριού και λεμονιού· μια κωλοχτύπα με λινγκουίνι και σος ντομάτας, πορτοκαλιού και τζίντζερ αγγίζει υψηλά επίπεδα γαστρονομίας· η κρέμα σοκολάτας, τέλος, με τριαντάφυλλο και passion fruit έρχεται ως εξαιρετικό κλείσιμο. ΟΙ 77 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΉΤΑΝ Βαρούλκο Αθήνα Ελληνική Blue Lagoon (ξεν. Elounda Beach) Κρήτη Πολυνησιακή Boschetto Αθήνα Ιταλική Bouillabaisse (ξεν. Minos Beach) Κρήτη Δημιουργική Byblos (ξεν. Sani Resort)Χαλκιδική Μεσογειακή Γιορτή Μπαξεβάνη Αθήνα Σύγχρονη Ελληνική Διόνυσος (ξεν. Elounda Beach) Κρήτη ΜεσογειακήΑδαλάκης Θεσσαλονίκη Ελληνική Αθήρι Αθήνα Ελληνική Alexis 4 Seasons Ρόδος Ελληνική Alfredo`s (Regency Casino) Θεσσαλονίκη Mοντέρνα Almyra Χαλκιδική Μεσογειακή Andromeda (ξεν. Danai Beach Resort) Χαλκιδική Μεσογειακή ?νετον Αθήνα Ελληνική Απλά Αθήνα Μεσογειακή Αρίστος Κέρκυρα Μεσογειακή Αυλή Ρέθυμνο Κρητική Balthazar Αθήνα Μεσογειακή Baraonda Αθήνα Μοντέρνα Εδωδή Αθήνα Δημιουργική 9 Cloud Level (ξεν. Macedonia Palace) Θεσσαλονίκη Μοντέρνα Cafe Tabac (ξεν. Margi) Αθήνα Μεσογειακή Calypso (ξεν. Elounda Peninsula All Suite Hotel) Κρήτη Μοντέρνα Cibus Αθήνα Ιταλική Coo Μύκονος Σύγχρονη Διεθνής Etrusco Κέρκυρα Δημιουργική F (ξεν. Εlounda Beach & Bay Palace) Κρήτη Δημιουργική Fred & Ginger Θεσσαλονίκη Μεσογειακή Freud Oriental Αθήνα Γιαπωνέζικη GΒ Corner (ξεν. Grande Bretagne) Αθήνα Σύγχρονη Διεθνής Grand Balcon (St. George Lycabettus) Αθήνα Δημιουργική Hytra Αθήνα Ελληνική Ιθάκη Αθήνα Ψάρι Ιστιοπλοϊκός Αθήνα Ψάρι Κίτρινο Ποδήλατο - Κουκούμαβλος Α