Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου και περιμένουμε με αγωνία ακόμα, την κατάληξη της αίτησης για δρομολόγηση υδροπτέρυγου της Aegean Flying Dolphin από Πυθαγόρειο Σάμου για Πάτμο και Κω.
Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ μας η εταιρεία έχει ζητήσει από το υπουργείο την καθημερινή δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Πυθαγόρειου Σάμου, με Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου κατέθεσε και την άδεια ταχύπλοου που της ζητήθηκε, το δε ιπτάμενο δελφίνι που θα κάνει τη γραμμή βρίσκεται σήμερα στο Πυθαγόρειο Σάμου και περιμένει την υπογραφή της απόφασης του δρομολογίου από το υπουργείο.
Λόγω της μεταβατικής περιόδου αρμοδιοτήτων στα υπουργεία, καθυστερεί μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα υπογράψει την απόφαση και να ελεγχθεί η νομιμότητα όλων των αδειών του.
Καθυστερεί όμως μαζί και η καθημερινή μας σύνδεση και κατ επέκταση ο τουρισμός μας, γιατί αποτελεί ζωτικής σημασίας δρομολόγηση από δω και πέρα.
Ευχόμαστε να γίνει σήμερα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία, 145.000 επιβάτες διακινούνται μεταξύ Σάμου και Πάτμου το χρόνο με τη μερίδα του λέοντος την καλοκαιρινή περίοδο.