patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Σε κακά χάλια καταντήσαμε την παιδική χαρά της Σκάλας που μας έφτιαξε η Ομάδα Αιγαίου.

 

paidiki-xaraΗ παιδική χαρά της Σκάλας, εδώ και τέσσερις μήνες είναι εγκαταλελειμμένη. Έσκαψαν ένα βαθύ κανάλι - χαντάκι για να κάνουν τον ηλεκτροφωτισμό, το άφησαν ανοιχτό, με κίνδυνο να πέσουν παιδιά μέσα, άφησαν τα μπάζα με αποτέλεσμα να μη μπορούν τα παιδιά να παίξουν και όσα το τολμούν να διατρέχουν άπειρους κινδύνους.

 

Από χθες βρίσκεται στην Πάτμο η ομάδα Αιγαίου με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων που εξετάζουν στο Κ.Υ. Πάτμου. Η συμμετοχή των κατοίκων στις εξετάσεις είναι πολύ μεγάλη που δείχνει την πραγματική ανάγκη που υπάρχει στον πληθυσμό για γιατρούς, την οποία το ελληνικό κράτος δεν έχει καλύψει στοιχειωδώς, με συνέπεια και συνέχεια.

Πραγματικά τους ευγνωμονούμε.

Εκτός από τους γιατρούς, έφεραν δώρα στα σχολεία, και εξόπλισαν με 15 υπολογιστές την αίθουσα πληροφορικής του ΓΕΛ. Πάτμου, παρότι ο Δήμος της Πάτμου είναι ένας υγιής και πλούσιος Δήμος με 1.500.000,00 στην τράπεζα και θα μπορούσε ο ίδιος να τα είχε φροντίσει και εξοπλίσει.paidiki-xara3

Αυτό όμως που θα έπρεπε η ομάδα Αιγαίου να δει, είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα δύο έργα που έκαναν στην Σκάλα της Πάτμου.

Το γήπεδο 5χ5 και την παιδική χαρά.

Τον μεν γήπεδο, αφού σύντομα εγκαταλείφθηκε και κατέρρευσε από κακή συντήρηση, το επισκεύασαν πέρυσι και απ ότι δείχνουν τα πράγματα πολύ σύντομα θα καταρρεύσει εκ νέου για τους ίδιους λόγους.

Όσο αφορά την παιδική χαρά, ο δήμαρχος και ο επί των έργων αντιδήμαρχος είχαν δεχθεί εδώ και καιρό τα παράπονα του κόσμου, αλλά δεν προχωρούσαν σε αποκατάσταση της.

Όπως ο κ. δήμαρχος μας είπε, «το κανάλι - βαθύ χαντάκι και τα μπάζα,  προέρχονται από το σκάψιμο βάση μελέτης της μηχανικού του δήμου για ηλεκτροφωτισμό της παιδικής χαράς. Το έργο έμεινε ατελές γιατί δεν είχε ανθρώπους να το τελειώσει, και ότι από τη , δηλαδή 21 Μαΐου θα πάρει άνθρωπο να το τελειώσει. ».

paidiki-xara2

 

 

Ωραία μέχρι εδώ. Γιατί όμως άρχισαν το έργο αφού ξέρανε ότι δεν θα είχανε ανθρώπους να το τελειώσουνε; Γιατί την αφήσανε στο χάλι που προαναφέραμε, και μόλις έμαθαν ότι προχωράμε σε δημοσίευμα,  τρέχουν να πάρουν άνθρωπο;

Τέλος ο εξωτερικός χώρος είναι ακαθάριστος, γεμάτος από ξερά χόρτα, που όχι μόνο κάνουν την πρόσβαση δύσκολη,  αλλά και πολύ επικίνδυνη.

 

 

paidiki-xara5Αλλά και γι αυτό χρειαζότανε ειδικό εργάτη; 

Αφού λοιπόν τα δει  η ομάδα Αιγαίου να κάνει σαφές στον Δήμο ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τη στήριξη της αν   σέβεται τα έργα, τα προστατεύει και τα συντηρεί,  για να τα απολαμβάνουν τα παιδιά, οι νέοι και όλος ο κόσμος, όπως πιστεύουμε ότι είναι ο στόχος της.