patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Τα νησιά του Αιγαίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

        

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η θεατρική παράσταση «Οι γερόντισσες κ' η θάλασσα» του Γιάννη Ρίτσου. Η εκδήλωση που έφερε τον τίτλο « ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ» πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου. Έλαβαν μέρος μέλη 12 θεατρικών ομάδων του Αρχιπελάγους. Την σκηνοθεσία έκανε ο Βασίλης Κονταξής και την μουσική έγραψε ο Γεράσιμος Τριανταφύλλου. Τραγούδησε η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Έλαβαν μέρος τα νησιά : Λήμνος, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως , Ρόδος, Μήλος.

Την Πάτμο εκπροσώπησε η ερασιτέχνης ηθοποιός Δέσποινα Βακράτση, από την Θεατρική Ομάδα Πάτμου. Να υπενθυμίσουμε πως το έργο έχει παρουσιαστεί στην Κω, στη Λήμνο, στη Λέρο και στην Ελευσίνα (Παλιό Ελαιουργείο). Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μέγας Χορηγός ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή. Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, Μαρία Βενέτη, η θεατρολόγος Χαρά Μπακονικόλα, και η κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Έρη Ρίτσου.

Η παράσταση άφησε εξαίρετες εντυπώσεις και σχόλια από τους θεατές. Μεταξύ αυτών ήσαν και πολλοί φίλοι της Πάτμου.