patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ TON XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ.

 TI EXOYME ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΑΪΟΥ 2010)

 

Το   ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚΔ με θέμα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που έγινε Παρασκευή 30 Μαΐου στη Ρόδο ήταν πράγματι εντυπωσιακό όχι τόσο σε συμμετοχή αλλά σε ταμπεραμέντο των δημάρχων, αλλά κυριάρχησε η Ρόδος και μόνο αυτή.  

Ήταν ένα συνέδριο χωρίς νόημα αφού είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της ΤΕΔΚΔ και αφού όλα διαμορφώθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και στο παρασκήνιο, όπως κατήγγειλαν οι δήμαρχοι και δεν ελήφθησαν υπ όψιν ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου , 17μελές θα είναι το δημοτικό συμβούλιο Πάτμου (10 και 7) και 26 οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανά παράταξη. Oι σταυροί προτίμησης από 1 έως 3.   Η θητεία της νέας Δημοτικής αρχής θα είναι 3,5 χρόνια μέχρι το Σεπτέμβρη του 2014 και στη συνέχεια πενταετής. Οι δημοτικές εκλογές θα διενεργούνται με τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. Καταργείται η ΤΥΔΚ και με άλλη μορφή εντάσσεται στην περιφέρεια.

Και τώρα πως θα λέμε τη Δωδεκάνησο αφού δεν λέγεται περιφέρεια Δωδεκανήσου;   Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 14 Μαΐου χάθηκε και η τελευταία ελπίδα των δημάρχων της Ρόδου για τη δημιουργία περισσότερων από του ενός δήμων, που από την αρχή ζητούσαν,   αντίθετα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που δημιουργεί στη Ρόδο ως έναν ενιαίο Δήμο. Από το "μία περιφέρεια η Δωδεκάνησος» του Βασίλη Υψηλάντη   της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρ. συμβουλίου   φτάσαμε στην εξαφάνιση της Δωδεκανήσου. Έδρα της αιρετής περιφέρειας η Σύρος και έδρα της Γενικής Διοίκησης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ο Πειραιάς. Η Ρόδος απέξω. Έξω φρενών οι δήμαρχοι του νομού. Οι βουλευτές αρκέστηκαν να πουν πως θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την έδρα της αιρετής περιφέρειας.   «Είναι δυνατόν να έχουμε 4 βουλευτές είπε ο Σάκης Στάγκας της Ιαλυσσού και να χάσουμε τις έδρες;»

Ο Νομάρχης που του αποδίδουν την απόφαση για ένα δήμο στη Ρόδο, λόγω πρόθεσης του να τον διεκδικήσει, εξέφρασε την πικρία και αγανάκτησή του για τον ορισμό του Πειραιά ως έδρα της διοικητικής περιφέρειας. Αφού του χάρισαν τον ενιαίο δήμο γιατί να του κάνουν και αυτή την χάρη;  

Ο Δήμος Ιαλυσσού ήταν γεμάτος μαύρες σημαίες τις οποίες ανάρτησε ο δήμαρχος, Σάκης Στάγκας εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό της Δωδεκανήσου. Οι δήμαρχοι που ανέβασαν τους τόνους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και άναψαν τα αίματα ήταν ο Γιώργος Ιατρίδης και ο Σάκης Στάγκας. Σταχυολογούμε :

Γιώργος Ιατρίδης Δήμαρχος Καλυθέας      

Η ώρα είναι για αποχαιρετισμό και όχι για χαιρετισμό. Έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τη Ρόδο τον 9ο σε μέγεθος πανελλαδικά δήμο.   Υπέγραψαν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δωδεκανήσου. Την πολιτική ευθύνη την έχει ο Νομάρχης. Τα νησιά δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες και την ΤΥΔΚ την πάνε στην περιφέρεια.   Με ένα δήμο η Ρόδος δεν θα μπορεί να βρει τον βηματισμό της. Διαγράφουν τη Δωδεκανήσου από το χάρτη. Ενώ το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΔ αποφάσισε ομόφωνα   στα πλαίσια της νησιωτικότητας να μην είναι ο Πειραιάς η πρωτεύουσα της Γενικής Διοίκησης αλλά η Ρόδος, μας έγραψαν .

Σάκης Στάγκας Δήμαρχος Ιαλυσού.

Αποτελεί εμπαιγμό για τη Δωδεκάνησο. Είναι ταφόπετρα της Δωδεκανήσου ο Καλλικράτης. Δεν θα υπάρξει μεταφορικό ισοδύναμο. Ντροπή στους Δωδεκανήσιους βουλευτές. Δεν μας αφήσατε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό μας το απαγόρευσε ο Μπρακουμάτσος (περιφερειάρχης) . Ο Σαμαράς τουλάχιστον μας δέχτηκε να του μιλήσουμε. Ο Ραγκούσης το κάνει για την πάρτι του. Μανώλης Σαββής Δήμαρχος Νότιας Ρόδου.  Και εγώ θα ήθελα την έδρα της περιφέρειας στην Απολλακιά. Πριν από 20 χρόνια έγινε η Ερμούπολη πρωτεύουσα της περιφέρειας λόγω του Νεωρίου. Να προτείνουμε ως έδρα την Κάλυμνο. Τα δημόσια κτήματα να είναι συμβολή στην τοπική κοινωνία. Όλα αλλάζουν, ας μπούμε σε διάλογο. Το ΔΗΦΟΔΩ και τον φόρο εισοδήματος τον περιγράφει το νομοσχέδιο.  Το ΔΗΦΟΔΩ μπορεί να ενσωματωθεί στον ΦΠΑ.