patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών ενεργό μέλος του κοινωνικού δικτύου FUTURE LIBRARY !

 

Η Βιβλιοθήκη Λειψών Οδυσσέας Ελύτης.

LEIPSOI-VIVLIOTHIKIΤο Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουλίου του 2012, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η εκδήλωση στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την ανάγνωση και τη δημιουργικότητα.

Οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης παίζοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι « Story Cubes - Τα ζάρια των ιστοριών» ταξίδεψαν με την φαντασία τους και έφτιαξαν ο καθένας τη δικιά του ιστορία, και στη συνέχεια συνεργάστηκαν σε ομάδες δημιουργώντας αστείες ιστορίες για ταξίδια και φανταστικούς μακρινούς γαλαξίες. Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έδωσαν ζωή στην ιστορία τους αποτυπώνοντας την στο χαρτί με μολύβια και πολύχρωμους μαρκαδόρους.

Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να βρεθεί στο κέντρο της τοπικής κοινωνίας, ως σφύζουσα πηγή δημιουργικότητας, καινοτομίας και γνώσης ,και να αποτελέσει πηγή ελκυστική και χρήσιμη στα μέλη της κοινωνίας αυτής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών με τίτλο: «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», με την υποστήριξη του «FUTURE LIBRARY» και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY για την Προώθηση της Καινοτομίας, της Δημιουργικότητας και των Κοινωνικών Δικτύων» www.futurelibrary.gr ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, με Διευθυντή Προγράμματος τον κύριο Ιωάννη Τροχόπουλο (Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας).

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Σήμερα στο Future Library συμμετέχουν συνολικά 80 βιβλιοθήκες (132 μαζί με τα παραρτήματα τους). Οι περισσότερες είναι δημοτικές (53) αλλά αρκετές από τις μεγαλύτερες δημόσιες (27) δίνουν το παρόν στο δίκτυο αυτό και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σύνολο ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια της χώρας μας.LEIPSOI-VIVLIOTHIKI2

Με μεγάλη χαρά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών συμμετέχει στο Δίκτυο βιβλιοθηκών FUTURE LIBRARY και υλοποιεί 2 από τις δράσεις του προγράμματος, δίνοντας το στίγμα για τα Δωδεκάνησα http://api.ning.com/files/EWJtSx0CRXfzvf1qF**05UePK468ttI0f922A4L1vz7N7ILjg3TdgfaSYqw8wMIMOtF00vPBKlX7V0-kCEg-kcuOSYWzzs8/10.pdf.

Οι δράσεις που ξεκίνησαν να υλοποιούνται επιδιώκουν την δημιουργία ενός Πανελλήνιου πλέγματος τοπικών γεγονότων και προτάσσουν τη συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών.

Η 2η εκδήλωση, με τίτλο «Τα μονοπάτια των βιβλίων» θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λειψών, με εμψυχωτές τους εθελοντές βιβλιοθηκονόμους κα Όλγα Κανελετοπούλου και κ. Δημήτριο Σταματέλο, στις 28 και 29 Ιουλίου του 2012. Τα παιδιά που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής στο χώρο της βιβλιοθήκης, θα γνωρίσουν τα καινούρια βιβλία, παίζοντας ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, σχεδιασμένο από το FUTURE LIBRARY.

Ευχόμαστε να ενταχθούν και οι υπόλοιπες βιβλιοθήκες των Δωδεκανήσων και προσμένουμε σε μελλοντική συνεργασία για δράσεις από κοινού. Γιατί όπως αναφέρει και ο συγγραφέας Richard Watson «Οι βιβλιοθήκες είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές. Οι βιβλιοθήκες είναι πιο πολύ χώροι που ενώνουν ανθρώπους και ιδέες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημεία αναφοράς όπου οι άνθρωποι ανταλλάσουν