patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Ψίχουλα στις τσέπες των επαγγελματιών της Πάτμου από το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής το 2011.

 

Παίρνοντας στα χέρια μας τον απολογισμό του 11ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που προσκόμισε στο Δημ. Συμβούλιο ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γιάννης Σκεμπές, έχομε να παρατηρήσουμε τα εξής :

 

Αυτοί που επωφελούνται άμεσα οικονομικά δεν είναι οι επαγγελματίες της Πάτμου αλλά οι επαγγελματίες εκτός Πάτμου.

 

Με λίγα λόγια δαπανήθηκαν για την οργάνωση του Φεστιβάλ Θρησκευτικής μουσικής το Σεπτέμβριο του 2011, 64.661,00 ευρώ. Από αυτά μόνο τα 4.500,00 ευρώ πήγαν στις τσέπες των συμπολιτών μας.

Τα υπόλοιπα 60.000 ευρώ πήγαν σε τσέπες εκτός Πάτμου και εκτός Δωδεκανήσου.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το χαρτί που συνοδεύει τον απολογισμό έχει πολύ ενδιαφέρον διότι τονίζει πως από τις χορηγίες του Υπουργείου πολιτισμού 40.000,00 που θα εισπράξει, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 15.508,00 και της γραμματείας Νησιωτικής πολιτικής 10.000,00 που εισέπραξε,  ο Δήμος δεν θα έχει δώσε ούτε ένα ευρώ για το Φεστιβάλ από το ταμείο του.

Πράγματι χαιρόμαστε που ο δήμος της Πάτμου δεν θα βγάλει από το ταμείο του, αν πάρει τελικά τα λεφτά από το ΥΠΠΟ, αλλά γιατί πήγανε μόνο τα ψίχουλα στους συμπολίτες μας  από τις επιχορηγίσεις;

Τελικά το Φεστιβάλ Θρησκευτικής μουσικής γίνεται για τους ολίγους και θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω και για τους "φίλους".

Αν το πάρεις επικοινωνιακά θα αποφέρει προφανώς οφέλη μελλοντικά, αλλά ο σκοπός είναι να αποφέρει άμεσα στους επιτηδευματίες μας γιατί οι εποχές είναι πολύ δύσκολες.

Διαφωνούμε πλήρως με τη λογική του Δήμου να δημιουργεί δράσεις χωρίς να πληρώνει τους επαγγελματίες, από τους οποίους εισπράττει ανταποδοτικά τέλη και φόρους. Αυτός που χρειάζεται την άμεση ενίσχυση από αυτές τις δράσεις είναι ο επιτηδευματίας της Πάτμου.

Αυτή τη νοοτροπία των οργανωτών,  ήρθε να στηρίξει και να ενισχύσει η προκήρυξη ενδιαφέροντος του Πνευματικού κέντρου που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (απόφαση Δ.Σ. 12/2011 (ΑΔΑ Β498ΟΡΝΠ-0ΚΞ) για αναζήτηση καλλιτεχνικού γραφείου για τη διοργάνωση του 12ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής με το ποσόν 20.000 ευρώ που και αυτά θα πάνε εκτός Πάτμου.