patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Έπαινος μουσικής για ταινία σε μαθητή του Γυμνασίου Πάτμου

ipatmostonxromaton

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, με έτος ύδρυσης το 1930, οργάνωσε τον Πρώτο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποιήσης, Ενορχήστρωσης και Mουσικής για ταινία (soundtrack) για εφήβους.


Οι απονομές βραβείων έγιναν την Παρασκεύη 20 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα.
Ο μαθητής γυμνασίου από την Πάτμο, Αχιλλέας Καμίτσης, πήρε τον πρώτο επαίνο μουσικής για ταινία (soundtrack) για το έργο του με τίτλο «Αναγέννηση».
Ο Αχιλλέας είναι 13 ετών, διδάσκεται πιάνο από τα τέσσερα του χρόνια από την δασκάλα του, την Κυρία Παυλίδη Δάφνη. Είναι γραμμένος στο Ωδείο Ευυμνία στον Πειραία και παρακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα με εξετάσεις από το έτος 2009.
Ο έπαινος αυτού του Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Πολιτιστικός και Μουσικός Συλλόγος «Η Πάτμος των Χρωμάτων», που έχει ως βασικό σκοπό την μουσική και καλλιτεχνική παιδεία στο νησί.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, τον Κύριο Νικόλαο Χριστοδουλή, την Κριτική Επίτροπή και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Κύριο Λευτέρη Β. Τζόκα, για αυτή την πρωτοβουλία.
Η παρουσία στην βράβευση του μουσικού και συνθέτη Μίμη Πλέσσα έδωσε ιδιάιτερο χαρακτήρα και αξία, δίνοντας πραγματικό κίνητρο στα παιδιά να συνεχίσουν την μουσική τους παιδεία.
Η εταιρία Blue Star Ferries είναι διαρκής υποστηρικτής των δράσεων του Συλλόγου μας και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.