patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

«Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας 1828-2012 Μύθοι και πραγματικότητες» του Νικόλα Μπλουδάνη. Kυκλοφόρησε.

 

VIVLIO_BLOUDANIS

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νικόλα Μπλουδάνη «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1828-2012 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ» στην Ελληνική γλώσσα και αποτελεί μετάφραση της Γαλλικής έκδοσης,  η οποία κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2011. Έκδοση "Ξερόλας".

 

«Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την Ελλάδα αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε.» «Ξεσκονίζοντας το παρελθόν για να φωτιστεί το παρόν». Tα παραπάνω σχόλια στην Γαλλική έκδοση έκαναν οι: Vincent Philippe πρώην ανταποκριτής στο Παρίσι του "Radio Suisse" και της εφημερίδας "La Tribune de Geneve" και Jean Quatremer συντάκτης της εφημερίδας "Liberation" σχετικά με τη γαλλική έκδοση αυτού του βιβλίου.

Το βιβλίο του ιστορικού Νικόλα Μπλουδάνη είναι ένα χρονικό της Ελλάδας, από τον Καποδίστρια στην Ελληνική κρίση περνώντας από τους πολέμους και τις χρεοκοπίες ....Μια μικρή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου με υπέρβαρα παρελθόν και παραδόσεις βρίσκει το δρόμο της μεταξύ δυσκόλων, συχνά λανθασμένων επιλογών και διεθνών παιγνιδιών που της διαφεύγουν. Με αυτό το βιβλίο μοιραζόμαστε ένα πρωτότυπο βλέμμα πάνω στην ελληνική σύγχρονη Ιστορία, μια προσπάθεια αντικειμενικής προσέγγισης από την οποία δε λείπουν οι σαφείς «θέσεις»...

Ο Νικόλας Μπλουδάνης   είναι ιστορικός, διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Neuchatel Ελβετίας. Έχει συγγράψει επίσης πολλά βιβλία και άρθρα για τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Πάτμο.

Η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα έγινε από τον Ντίνο Γαρουφαλιά. Την επιμέλεια των ελληνικών κειμένων έκαναν η Αγγελική Αποστολοπούλου και ο Ευθύμιος Ξυλογιάννης. Την επιμέλεια του concept και της εκτύπωσης η Pixels - Patmos.