patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Γρηγορης Στoϊκος: Επι Καμποσου στο ΔΗΛΙΤΑΠ εκανε ο,τι ηθελε ο δημαρχος Λειψων

Λάβρος κατά του δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πάτμου κ. Στόικος κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ την προηγούμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του για την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου να περικόψει 125.000 ευρώ από την πίστωση για το έργο αποκατάστασης υποσκαφών λιμένα Λειψών (από 325.000 μειώθηκαν σε 200.000) κατηγόρησε τον δήμαρχο Λειψών ότι δεν έχει πατήσει ποτέ του σε συνεδρίαση και απαξιώνει πλήρως το λιμενικό ταμείο.

Τόνισε ότι όπως κάθε δήμαρχος τρέχει για να βρει λεφτά για έργα, έπρεπε και ο δήμαρχος Λειψών να τρέξει σε υπουργεία και άλλες υπηρεσίες για να βρει αυτές τις 125.000 ευρώ που θα συμπληρώσουν το κονδύλι των 200.000 ευρώ που προσφέρει απλόχερα το ΔΗΛΙΤΑΠ κι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση να βάλει τα χρήματα από ιδίους πόρους του δήμου του: «Να κοπούν έργα από το Λειψώ, άλλα τα οποία δεν είναι άμεσης προτεραιότητας εδώ και δύο χρόνια και τα ποσά αυτά να μπουν σε αυτό το υπερεπείγον έργο». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η τροποποίηση που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου έγινε με δική του εισήγηση.

Επίσης, σχολίασε και τον τρόπο λειτουργίας του ΔΗΛΙΤΑΠ κατά την οκταετία του τέως δημάρχου κ. Γρηγόρη Καμπόσου λέγοντας πως δεν έδινε σημασία πόσα λεφτά έπαιρνε το κάθε νησί, με αποτέλεσμα να γίνεται κακή διαχείριση. Είπε πως αν εξετάσουμε πόσα λεφτά έπαιρνε η Πάτμος σε σχέση με άλλα νησιά είναι να «τραβάς τα μαλλιά σου» και ότι ο δήμαρχος Λειψών «περνούσε ό,τι ήθελε και τώρα του κακοφάνηκε επειδή ο Ελισσαίου του έβαλε φρένο».

Τέλος, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Λέρου κ. Κοντραφούρης μίλησε για την διανησιωτικότητα, του απάντησε ότι αυτή υπάρχει μόνο στη θεωρία υπενθυμίζοντας ότι στα πλαίσια της διανησιωτικότητας έπρεπε να αφήσουν τον παιδίατρο του Κ.Υ. Λέρου να έλθει στην Πάτμο και να μην κατεβούν στο λιμάνι εμποδίζοντάς τον.