patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ

Ξεχάστε βότανα, φίλτρα νεότητας, κρέμες και ξόρκια. Αν θέλετε να δείχνετε νέες και ωραίες ένα είναι το μυστικό... Οι οκτώ ώρες ύπνου! Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν αυτό που χρόνια τώρα όλοι γνωρίζουν, ότι ο καλός ύπνος των οκτώ ωρών δεν αναπληρώνεται με τίποτα και μάλιστα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για... αναδόμηση προσώπου και σώματος, καθώς ο οργανισμός ανανεώνεται και φαίνεται πιο ελκυστικός.

Στη νέα έρευνα, όπως δημοσιεύει η Daily Mail συμμετείχαν 23 υγιείς ενήλικες άνθρωποι, τους οποίους οι μελετητές φωτογράφισαν αρχικά έπειτα από έναν καλό πολύωρο ύπνο και στη συνέχεια ύστερα από έναν σύντομο. Κάθε φωτογραφία αξιολογήθηκε από το 0-10 από το κοινό, βάσει ελκυστικότητας του προσώπου.

Και φυσικά οι φωτογραφίες που πήραν τις περισσότερες θετικές ψήφους ήταν αυτές των ξεκούραστων προσώπων. Οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έπρεπε να είναι μακιγιαρισμένες και είχαν τα μαλλιά τους αχτένιστα και στις δύο φωτογραφίες, ώστε να μην ξεχωρίζει κάποιο χτένισμα και είναι πιο κολακευτικό.

Την πρώτη νύχτα οι συμμετέχοντες στο πείραμα κοιμήθηκαν στα σπίτια τους, όλοι στις 11 το βράδυ κι έβαλαν το ξυπνητήρι τους στις 7 το πρωί. Την επόμενη νύχτα δεν έπρεπε να κοιμηθούν περισσότερο από πέντε ώρες και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση στο εργαστήριο για να είναι σίγουροι οι μελετητές ότι δεν έκλεψαν παραπάνω ώρα ύπνου. Το αποτέλεσμα; Φαίνονταν πολύ χειρότερα!

Αν και το γεγονός ότι ο ύπνος ομορφαίνει, θεωρείται μύθος, η έρευνα διαρκώς επικεντρώνεται στις ωφέλειες του ύπνου και τώρα συνδέεται και με την ομορφιά και την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου.

Επιπλέον, ο καλός ύπνος μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο και τον λαιμό. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος κοιμάται ιδρώνει περισσότερο κι έτσι ενυδατώνεται περισσότερο το δέρμα και εξομαλύνεται η επιδερμίδα. Οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου αν και οι Βρετανοί κοιμούνται συνήθως λιγότερο από έξι.