patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Μοσχάτο Άσπρο: Νέο ξηρό κρασί από τον ΕΟΣ Σάμου

MOSXATO LEYKO SAMOS EOSΓεύση αιγαιοπελαγίτικου νησιού σε ένα ποτήρι!

 

Ένα νέο, ξηρό και εύγευστο κρασί προστίθεται στην ήδη πλούσια γκάμα του ΕΟΣ Σάμου. Το Μοσχάτο Άσπρομε την απαράμιλλη αιγαιοπελαγίτικη γεύση, είναι έτοιμο να συνοδεύσει ιδανικά τις στιγμές σας, το φετινό καλοκαίρι!

Ημοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγουΜοσχάτου καλλιεργείται στη Σάμο αρκετούς αιώνες και έχεισυνδεθείάρρηκτα με την ιστορία, την παράδοση και την οινική κουλτούρα του πανέμορφου νησιού.Η δυναμική του σταφυλιού με τα φρουτώδη και ανθικά χαρακτηριστικά στο στόμα και τη μύτη, πλαισιωμένα από μία «τραγανή», δροσιστική οξύτητα, δίνουν σε αυτό το κρασί μία στιβαρή προσωπικότητα.

Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική με λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», φέρνοντας στο νου την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων (όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι) που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του Μοσχάτου χαρακτήρα.

Εξαιρετικά φρουτώδες στη γεύση, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα απολαυστικό παιχνίδισμα. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο.

 Συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα διεθνούςκαι Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Έξοχα συνταιριάζει και με γλυκόξινες γεύσεις τηςΆπω Ανατολής.Για την καλύτερη δυνατή απόλαυση σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.

Δοκιμάστε το νέο ξηρό κρασί του Ε.Ο.Σ Σάμου, τοΜοσχάτο Άσπρο που υπόσχεται ναφέρει τη δροσιά της αιγαιοπελαγίτικης αύρας και τα αρώματα της σαμιώτικης γης, στο τραπέζι του φετινού καλοκαιριού!