patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . Απαγγέλοντας ποιήματα Πάτμιων ποιητών

POIHTIKH VRADIA

Με ένα διαφορετικό τρόπο ακούστηκαν οι ευχές Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, το απόγευμα 6 η ώρα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου ΒΕΓΓΕΡΑ.

 

Με ποιήματα δικών μας ανθρώπων που γεννήθηκαν, ή που αγάπησαν το νησί μας και ζωγράφισαν τα βιώματα τους με ένα ποίημα.

Ήταν μια βραδιά ποίησης σε μια ελεύθερη σκηνοθετικά εκδήλωση, με κρασί και Χριστουγεννιάτικούς σκοπούς, από τον Γιάννη Βιρβίλη και το ακορντεόν του, λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2007, με Πάτμιους ποιητές και φίλους της Πάτμου που έχουν εμπνευστεί από το νησί μας και αναφέρονται σε αυτό.

 

Μεταξύ των ποιημάτων που διαβάστηκαν, ήταν ποιητών που έχουν εκδώσει ποιητικές συλλογές όπως των: κ. Καίτης Καπαδάκη- Σπύρου, Αριστείδη Μιαούλη, Ιάκωβου Γιαμαίου, Σμαράγδας Μουλιάτη, Ματίνας Μουνδρέα, Άννας Γλακουσάκη - Ραυμόνδου και άλλων, οι οποίοι γράφουν μεν, δεν έχουν εκδώσει δε, όπως: Δέσποινας Βακράτση, Γιάννη Μικέλλη, Αργυρούλας Γιαμαίου της μαθήτριας Ιωάννας Γεωργούδη που βραβεύτηκε και του μαθητή Θεολόγου Θεοδοσίου που επαινέθηκε από την BLUESTAR .

 

Ποιήματα απήγγειλαν οι: Φλώρα Καμπόσου, Καίτη Καπαδάκη- Σπύρου, Ευθυμία Λ. Γρύλλη, Αριστείδης Μιαούλης, Δέσποινα Βακράτση, Θόδωρος Μανιώτης. Τα βιογραφικά διάβαζε η Ιωάννα Βιολέντη. Η βραδιά οργανώθηκε από την “Θεατρική Ομάδα Πάτμου”, το Σωματείο Γυναικών Πάτμου “Η ΣΠΙΘΑ” και την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και ήταν μία χορηγία των οικογενειών Βασίλη και Γιώργου Γρύλλη ιδιοκτήτη της ΒΕΓΓΕΡΑ εις μνήμην της Ματίνας Μουνδρέα.

 

Τη βραδιά παρακολούθησε ο καθηγούμενος και πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου αρχιμ. Αντίπας, εκπρόσωποι φορέων και αρχών.POIHTIKH VRADIA 2