patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

«Γυναίκες Μαζί Δυνατές» διημερίδα για την Έμφυλη Βία

 

GYNAIKES mazi1280

Ο οργανισμός Άγονη Γραμμή Γόνιμη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την οργάνωση Strong Me | Κίνημα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και με αποκλειστικό χορηγό την DEMO ΑΒΕΕ βιομηχανία φαρμάκων, με την υποστήριξη του Δήμου, διοργανώνουν διημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Έμφυλη Βία με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές».


Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των ομιλιών των εξειδικευμένων συνεργατών μας, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 ώρα 18:00, στο Πάτμιον Πολιτιστικό Πολυκέντρο στην Πάτμο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου ).


Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνουν:
∙ Ασπασία Θεοφίλου: Ιδρύτρια της οργάνωσης Strong Me
∙ Μαρία Ζουριδάκη: επιζώσα έμφυλης βίας
∙ Μαρία Τζουμάκα: Δικηγόρος (Ποινικό, Αστικό Δίκαιο)
∙ Ευθυμία Αδαμίδου: Συστημική / Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια


Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση διαχρονικών στοιχείων για την Έμφυλη Βία και θα συζητηθούν θέματα όπως οι μορφές, τα σημάδια και η αντιμετώπισή της, οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στα περιστατικά, η αντιμετώπιση φαινομένων βίας κ.α.


Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“Γυναίκες Μαζί Δυνατές”, το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της DEMO ABEE 

Μία πρωτοβουλία και ιδέα της DEMO με στόχο την ενημέρωση ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση θα λάβει χώρα την Άνοιξη του 2022 σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Είναι γνωστό ότι για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.  Αυτή τη χρονιά και δεδομένου της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη χώρα μας, η DEMO σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την οργάνωση StrongMe, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, εκπονεί το πρόγραμμα “Γυναίκες Μαζί Δυνατές”. 

 

Σε μικρούς τόπους και σε απομακρυσμένα νησιά συχνά παρατηρούνται φαινόμενα βίας και κακοποίησης τα οποία δεν καταγράφονται και δεν αναφέρονται λόγω του φόβου της αρνητικής αντίδρασης του κοινωνικού περίγυρου. Παρωχημένες και δυσλειτουργικές κοινωνικές αντιλήψεις δημιουργούν ένα «στίγμα», ακόμα και στην σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και ενημέρωσης, το οποίο αποτρέπει θύματα βίας και κακοποίησης (είτε σωματικής, είτε λεκτικής/ ψυχολογικής) από την αναζήτηση βοήθειας. Το «στίγμα» αποδεικνύεται πολύ ισχυρό πολλές φορές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας εγκλωβισμός σε ανθυγιεινές και ενδεχομένως επικίνδυνες καταστάσεις και να υπάρχει ένας «σκοτεινός αριθμός» περιπτώσεων κακοποίησης, οι οποίες δεν αναφέρονται πουθενά, δεν προσαρτώνται σε στατιστικά και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης και υποστήριξης από τις αρμόδιες αρχές και φορείς.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα βγαίνουν στην επιφάνεια, όπου υπάρχουν βεβαίως, οι προκλήσεις και οι προβληματικές συμπεριφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες, ώστε να μην αναγκάζονται ούτε να τις υπομένουν, ούτε να τις αντιμετωπίζουν μόνες. Οι συναντήσεις θα καθοδηγούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες όπως Ψυχολόγος και Νομική Σύμβουλος ενώ θα συμμετέχει ως προσκεκλημένη μια προσωπικότητα των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι θα μοιραστούν δικές τους εμπειρίες και θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός κλίματος φιλίας και εμπιστοσύνης. Παράλληλα η συνεργασία  με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις τοπικές αρχές αλλά και με τους Συλλόγους Γυναικών θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο της υλοποίησης του προγράμματος. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα επιτευχθεί η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για την έμφυλη βία και πώς αυτή μπορεί να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί δύο μήνες μετά, δηλαδή τον Μάιο, ενώ θα λάβει χώρα στα νησιά  Λέσβος, Νάξος, Αστυπάλαια,  Σαντορίνη,  Λέρος, Πάτμος, Κίμωλος και Σκιάθος.

DEMO: “Είναι EυθύνηΜας” και θα συνεχίσει να είναι και για το 2022!

Λίγα Λόγια για τη DEMO ABEE, www.demo.gr

Με υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 66.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 1000 ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές  εταιρείες  στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία  δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την  Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Υπεύθυνο Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία, με επίκεντρο  τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες

Λίγα Λόγια για την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ

Η Άγονη Γραμμή́ Γόνιμη είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2000 επισκέψεις σε 130 απομακρυσμένες περιοχές (νησιά και χωριά) της Ελλάδας. Κοινό όραμα του οργανισμού, καθώς και στόχος των προγραμμάτων της, είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία. Σκοπός της Α.Γ.Γ. είναι να ενδυναμώσει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία. Αποτελεί την μεγαλύτερη οργάνωση που υλοποιεί εκπαιδευτικά, πολιτιστικά & αθλητικά προγράμματα στα νησιά του Αιγαίου.


 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

azuro
castelo

banner2022

editorial2ed

Siarli Magda

epal banner

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

dimotikos

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr