patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

Το ξενοδοχείο που μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά

CineAktis 2

Σε θερινό σινεμά μεταμορφώθηκε για δύο ώρες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa στην Πάτμο, στο πλαίσιο του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου.

Μια μεγάλη φουσκωτή οθόνη στήθηκε μπροστά στην παραλία, οι ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα και το παραθαλάσσιο μπαρ «Theion» στήθηκε σαν ένα άνετο σαλόνι με καναπέδες, καρέκλες και τραπεζάκια.

Οι περίπου εκατό πενήντα τυχεροί επισκέπτες, οι οποίοι ήταν κυρίως VIP φιλοξενούμενοι του Φεστιβάλ και διαμένοντες σε κάποιο από τα καταλύματα του Ομίλου Divine Hotels στην Πάτμο (Patmos Aktis Suites & Spa, Silver Beach Hotel, Allotina Houses), απόλαυσαν την ταινία «Yesterday» του σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ με φόντο την πέτρα της Καλικατσούς και συντροφιά τον έναστρο ουρανό.CineAktis

Μετά την προβολή ακολούθησε πάρτι με την ευγενική υποστήριξη της μπύρας Fischer, στο οποίο έπαιξε μουσική ο δημοσιογράφος του flix.gr, Ρόμπι Εκσιέλ. Ξένοι ανταποκριτές, Έλληνες δημοσιογράφοι, τα μέλη του Φεστιβάλ και οι συμμετέχοντες έγιναν αυθόρμητα μια μεγάλη καλοκαιρινή παρέα που χόρευαν ανέμελα και δοκίμαζαν τις λιχουδιές του σεφ, Ιούλιου Καλαποδά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Μπάμπης Τσούτσας, ο οποίος άνοιξε και την εκδήλωση, δήλωσε ενθουσιασμένος πως «ήταν μία από τις πιο όμορφες στιγμές της εννιάχρονης πορείας μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Divine Hotels για την αμέριστη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Τέτοιες βραδιές μόνο στο Φεστιβάλ Αιγαίου μπορούμε να ζήσουμε».

Επίσης, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, επικεφαλής στρατηγικής και επικοινωνίας του Ομίλου Divine Hotels, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της συνέργειας και στην αξία της εκδήλωσης για την τοπική κοινωνία, δήλωσε πως «η στήριξη πολιτιστικών δράσεων, η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού και η δημιουργία αξιομνημόνευτων εμπειριών για τους πελάτες μας βρίσκονται στον πυρήνα της δραστηριότητας του Ομίλου.CineAktis 1

Ήταν μια μοναδική βραδιά που διαφημίζει την Πάτμο και δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του Φεστιβάλ».

O όμιλος Divine Hotels περιλαμβάνει πέντε καταλύματα, όλα διαφορετικού τύπου μεταξύ τους, τρία μαγαζιά εστίασης, εκ των οποίων το εστιατόριο «Apocalypsis» έχει βραβευτεί πολλάκις ενώ το «Η20 all day bar-restaurant» αποτελεί σημείο αναφοράς στην Κω, δυο κέντρα ευεξίας κι αναζωογόνησης, μία μπουτίκ πρέσβειρα της ελληνικής μόδας και τρεις διαφορετικούς χώρους για συνέδρια ή εταιρικές συναντήσεις.

Στόχος είναι οποιαδήποτε μονάδα κι αν επισκεφτεί κάποιος, είτε πρόκειται για διαμονή είτε για να απολαύσει κάποια άλλη υπηρεσία, να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία εξυπηρέτησης και φιλοξενίας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο θεμέλιος λίθος του Ομίλου: η αξιομνημόνευτη εξυπηρέτηση.

Αντλώντας έμπνευση από την έννοια της «φιλοξενίας» στην αρχαιότητα, όραμα του Ομίλου είναι να συνεχίσει την ελληνική παράδοση, να την εξελίξει και να μπορέσει να γίνει σήμερα γνήσιος εκφραστής της αρχαίας ελληνικής φιλοξενίας. Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, είναι απαραίτητο κάποια πράγματα να μένουν αναλλοίωτα.CineAktis 5

 

To 9o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει κάθε χρόνο τον Ιούλιο, με αφετηρία την Πάρο και λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει στην Πάτμο, αναδεικνύοντας έτσι το Αιγαίο ως διεθνή κινηματογραφικό προορισμό.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί πρεμιέρες και προβολές βραβευμένων ταινιών, προσκαλεί Έλληνες και διεθνείς διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης να μοιραστούν την εμπειρία και τις ιστορίες τους, σε μια σειρά από σχετικές με τον κινηματογράφο ομιλίες και σεμινάρια, δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, κάνει νέες συνεργασίες με φεστιβάλ του εξωτερικού και στήνει το ιδανικό σκηνικό για συναντήσεις και ανταλλαγή ιδεών.