patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗΝ SALON MONDIAL DU TOURISME Η ΠΑΤΜΟΣ

SALON DE MODIAL PARISΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά η Πάτμος συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Παρισιού στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο σύνολο είχαμε δεκαπέντε παρουσίες νησιών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Οι Γάλλοι αγαπούν την Ελλάδα, τον ήλιο και την θάλασσα και θέλουν να ταξιδέψουν με σκοπό να ανακαλύψουν αυθεντικά μέρη και την νησιώτικη φιλοξενία.


Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν 100.000 χιλιάδες κόσμο που επισκέφθηκε το τετραήμερο την έκθεση με διαφορετικές ηλικίες και επαγγέλματα κάθε ημέρα.
Τον Δήμο Πάτμου εκπροσώπησε στην έκθεση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» κ. Καμίτσης Γεώργιος δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα στο περίπτερο της Περιφέρειας.
Το ανθόνερο, η ρίγανη, το φουκάδι, τα φλασκιά, οι χειροποίητες κατασκευές, το αλεύρι των ανεμόμυλών μαζί με τον τοπικό τύπο και τα βιβλία από την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου τραβούσαν το βλέμμα του περαστικού που έψαχνε κάτι το ξεχωριστό για τις διακοπές του.
Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν για τις διακοπές τους από την αρχή του χειμώνα και σίγουρα η πληροφορία που συνδέει τα Αεροπορικά δρομολόγια με τα ακτοπλοϊκά για τα νησιά μας είναι η πράξη κλειδί για την άμβλυνση της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με τις διαφορετικές , τοπικές δραστηριότητες.
Ο Τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και αξίζει την προσοχή μας.
Ευχαριστίες :
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την διάθεση του περιπτέρου και όλες τις δράσεις τουριστικής προβολής των νησιών μας.
Στην ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries για την βοήθεια στις μετακινήσεις.
Στους Επαγγελματίες & Ιδιώτες που πρόσφεραν εκθέματα για την παρουσίαση μας.
Στον Σύλλογο Επιτηδευματιών Πάτμου « Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που στήριξε την συμμετοχή της Πάτμου στην έκθεση.

 

 Όπως αναφέρεται  σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της αντιπεριφερειάρχη για τον Τουρισμό κ. Παπαβασιλείου Μαριέτας,   η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης. Έχοντας ήδη αφήσει το αυθεντικό, νησιωτικό της στίγμα στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στο Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Μόσχα, η ΠΝΑΙ κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο Porte De Versailles .

Το περίπτερο της Περιφέρειας συγκέντρωσε  πλήθος επισκεπτών, ενώ τα μηνύματα για τα νησιά μας είναι θετικά και από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, η οποία αποτελεί «σταθερή δύναμη».
Με την ΠΝΑΙ συμμετέχουν στην Salon Mondial du Tourisme η Κέα, η Πάρος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Τήνος, η Μήλος, η Σύρος, η Νάξος, η Άνδρος, η Σαντορίνη και η Αντίπαρος από τις Κυκλάδες, καθώς επίσης η Ρόδος, η Πάτμος, η Σύμη, η Κάλυμνος και η Λέρος από τα Δωδεκάνησα.