patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Έκθεση Robert A. McCabe."Τα μονοπάτια της Μνήμης"πίσω στα χρόνια της αθωότητας.

MCCABE-FOTOO Robert McCabe, μπροστά στις αγαπημένες του φωτογραφίες.

Το αδιαχώρητο ήταν χθες στα εγκαίνια της έκθεσης  φωτογραφίας του Robert McCabe,  στην αίθουσα του Παλιού δημοτικού σχολείου Χώρας και στην αυλή του. McCABE-EKTHESI

Παλιές εικόνες από τη ζωή στην Πάτμο και ανθρώπους,   έφεραν μνήμες  και πίκρα, γιατί  η απλή αυτή ζωή περνά  και χάνεται μαζί με  την αθωότητα της ψυχής και τους ανθρώπους της.

Διαβαζοντας το συνοδευτικό βιβλίο της έκθεσης ο κ. McCabe αναφέρει ότι: "Τα χρόνια εκείνα (1967) η Χώρα κατοικούνταν ακόμη κυρίως από Πατινιώτες. Αυτό ψάχναμε. Να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε ένα νησιώτικο χωριό που να έχει μια αληθινή κοινότητα, με ισχυρές ζωντανές παραδόσεις, όχι ένα εύκολα προσβάσιμο νησί - προορισμό για το Σαββατοκύριακο, ούτε ένα τεχνητό στείρο παραθαλάσσιο θέρετρο".

Αυτά από έναν Αμερικανό που αγάπησε την Ελλάδα και την Πάτμο γι αυτό που ήταν  και που ποτέ δεν ζήτησε να γίνει κάτι άλλο.

McCABE-MELIANOSjpgΤην έκθεση τίμησαν ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, οι πρώην δήμαρχοι Ματθαίος Μελιανός και Νίκος Μελιανός, ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκης Ελισσαίου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Στέφανος και η κ. Νάντα Γερουλάνου,  η κ. Μαρίνα Καρέλλα, ο κ. Δημήτρης και η κ. Μελίνα Χόρν, ο κ. Κώστας και η κ. Λυδία Καρρά ο κος και η κα Αθανασοπούλου, η συγγραφέας Σόφι Ζηνόβιεφ, η κα Κιοσέογλου, δημοσιογράφοι από το Βήμα και τα Νέα κ.ά.

Την έκθεση πλαισίωναν: Στην αυλή  οι μουσικοί: Σαράντης Γιάνναρος,  Μαθιός Ματθαίου και Πήτερ Καλανδράνης παίζοντας παραδοσιακά όργανα. 

Στο μπαρ σερβιριζόντουσαν σνακ και ποτά. McCABE.-MOUSIjpg

Η έκθεση ήταν υπό την αιγίδα του Δημοτικού πνευματικού κέντρου Πάτμου.

Το Βιντεο από την έκθεση είναι του Νίκου Μελιανού.