patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Στον πρωθυπουργό ο Σύλλογος των Απανταχού Πατμίων «ΕΜΜ. ΞΑΝΘΟΣ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ» για την Εφορία.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά απευθύνθηκε ο Σύλλογος των Απανταχού Πατμίων «ΕΜΜ. ΞΑΝΘΟΣ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ» διαμαρτυρόμενος  για το κλείσιμο της εφορίας Λέρου, από την οποία εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιού μας, Λειψών και Αγαθονησίου. 

Την επιστολή κοινοποίησαν στον   πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,  και στον πρόεδρο ΔΗΜΑΡ  κ. Φώτη Κουβέλη .

Αναφέρεται στην επιστολή,

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως Σύλλογος με ιστορική παρουσία 67 ετών και με αίσθημα υψηλής πατριωτικής ευθύνης και ενδιαφέροντος για την πατρίδα μας την Πάτμο, απευθυνόμαστε στην εξοχότητά σας για να εκφράσουμε εντονότατο παράπονο και διαμαρτυρία για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να κλείσει τη ΔΟΥ Λέρου, στην οποία υπάγεται και η Πάτμος και να τη συγχωνεύσει με υπηρεσία άλλων μεγαλύτερων νησιών.

Όπως είναι γνωστό, η αλλαγή αυτή, στο βωμό κάποιων πρόσκαιρων ωφελειών, πλην των διοικητικών προβλημάτων στην ίδια την υπηρεσία, θα ενισχύσει πέραν των άλλων και τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα και ιδιαιτερότητες των νησιών μας, που είναι αναγκασμένα λόγω της παραμεθόριας θέσης τους να βιώνουν πρόσθετα και διαφορετικά άλλων περιοχών της χώρας ζωτικά προβλήματα, όπως ακτοπλοϊκό και επικοινωνία, λαθρομετανάστευση, έλλειψη σοβαρής ιατρικής φροντίδας, απόσταση από την κεντρική εξουσία κ.α.

Αυτή η χωρίς δισταγμό διοικητική αποδόμηση προσκρούει και στη συνταγματική επιταγή, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις «ιδιαίτερες συνθήκες» των νησιών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους, που έχουν να κάμουν με τη διευκόλυνση και όχι δυσχέρανση της ζωής των ακριτών συμπατριωτών μας.

Επόμενοι προς τα παραπάνω, με αίσθημα αγανάκτησης και οργής, σας εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας με την απόφαση αυτή και ζητούμε την άμεση απόσυρσή της.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του «Ξάνθου»

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Θεολόγος Μαυρουδής Κωνσταντίνος Καλαντζής