patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Διάκριση του Δημοτικού σχολείου Σκάλας  στον πανελλήνιο διαγωνισμό STEM και ρομποτικής από την WRO HELLAS

DHMOTIKO SKALAS ROMPOTIKH

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε για την σημαντική επιτυχία του σχολείου μας στο διαγωνισμό STEM και ρομποτικής Ανοικτή Κατηγορία Α-Δ Δημοτικού με θέμα "Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές“.

 

Το περίπτερο που επιμελήθηκαν οι Ρομποτεχνίτες της Πάτμου μαζί με τη δασκάλα τους βραβεύτηκε ανάμεσα σε 46 περίπτερα από όλη την Ελλάδα για την κατασκευή του δηλαδή τις αφίσες, τα σκαριφήματα και όλα όσα πλαισίωναν τη μακέτα .

 

Τη μακέτα κατασκεύασαν οι μαθητές:

Αλέξανδρος Κοιλιάς Α' τάξη
Χριστίνα Νικολακοπούλου Α' τάξη
Έμιλι Φρόκου Β' τάξη
Κίμων Τριανταφυλλίδης Β' τάξη
Χρυσαγγέλα Μπενή Β τάξη
Γιώργος- Άγγελος Κοιλιάς Γ' τάξη
Σταύρος Καμπόσος Γ' τάξη
Καταλέα Χίμα Γ' τάξη
Αρίσα Λάζρι Δ' ταξη
Μαριλού Τσιπίδου Δ' τάξη
Μαρινίκη Μιχελλή Δ' τάξη
Αουρέλ Λάζρι Ε' τάξη
Ειρήνη Δημητρίου Στ' τάξη
Παρασκευή Διασώζουσα Κοτσάνη Στ' τάξη

 

Μαζί με τη Δασκάλα τους κ. Χριστίνα Αργυρίου και εργάστηκαν από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα!

 

Την εκπροσώπηση της ομάδας στην Αθήνα και την άρτια παρουσίαση ανέλαβαν μεταξύ αυτών οι παρακάτω:

Αλέξανδρος Κοιλιάς
Χριστίνα Νικολακοπούλου
Έμιλι Φρόκου
Κίμων Τριανταφυλλίδης
Γιώργος- Άγγελος Κοιλιάς
Μαρινίκη Μιχελλή

 

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε αυτή η διάκριση να είναι μόνο η αρχή και η επιτυχία να τους ακολουθεί σε ότι κάνουν στη ζωή τους!

Θεωρούμε ότι η πρόκληση που αποδέχθηκαν ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που τους έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες τους στην ρομποτική, να σκεφτούν διαφορετικά και να έρθουν σε επαφή με έναν πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ευχόμαστε αυτή η εμπειρία να ανοίξει νέους ορίζοντες στους μαθητές μας και να επαναληφθεί και το επόμενο σχολικό έτος.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε ότι το περίπτερο του σχολείου μας ξεχώρισε ανάμεσα σε κεντρικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι που το σχολείο μας βρίσκεται δίπλα στα ονόματα των σχολείων αυτών σε επίπεδο ικανοτήτων.

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια για να ανακαλύψουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

 

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά:

Το Δήμο Πάτμου και συγκεκριμένα τον κύριο Νικόλαο Κουτούζο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθλητισμού και Παιδείας , Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε στην Αποκριάτικη Γιορτή μία δράση που εξασφάλισε το εισιτήριο για το διαγωνισμό ,μιας και ήταν η τελευταία γι’ αυτό το σκοπό.

Το Σύλλογο Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και τους γονείς των παιδιών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Οι μαθητές μας παρέμειναν στο χώρο με μικρά διαλείμματα για 7 ώρες δείχνοντας απίστευτη υπομονή και υποδειγματική εμφάνιση!!

Τις τοπικές επιχειρήσεις της Πάτμου
η συμβολή τους στην πραγματοποίηση των δράσεων μας αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της δωρεάς που τις διακατέχει.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες μας που βρίσκονται με κάθε τρόπο δίπλα στο σύλλογο και κατ επέκταση στα παιδιά μας!!!

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Η πρόεδρος
Κατσανεβάκη Αναστασία