patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

#The big brother Patmos. Δεν έχουμε υπαλλήλους. Η καραμέλα που πάει παντού και με όλα

 

THE BIG BROTHER SKITSO

 Δεν έχομε υπαλλήλους. Η καραμέλλα που πάει παντού και με όλα.

 

Η μόνιμη  επωδός σε κάθε απάντηση που χρειάζεται να δώσουν  δήμαρχος,  αξιωματούχοι και  δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης  στο τι γίνεται με τα έργα,  τους διαγωνισμούς, είναι Δεν έχουμε υπαλλήλους. Στην εργολαβία λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που τελείωσε από τις 2 Αυγούστου, στην  εργολαβία λειτουργίας του ΧΥΤΑ που τελειώνει στις 31 του μηνός Οκτωβρίου, η σύμβαση για την προμήθεια καυσίμων που παρατάθηκε την τελευταία στιγμή για 1-1,5 μήνα,  για το γάλα που σταμάτησε να χορηγεί Δήμος στους υπαλλήλους κ.λ.π, και κανείς δεν ξέρει τι ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε.  

Μήπως να μείνει ο Δήμος και χωρίς τσιμέντα, τσαΐλι ή σωλήνες;

Ακόμη και για  ερωτήσεις σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού αυτή είναι η απάντηση. 

Εμείς δεν έχομε λόγο να αμφιβάλλουμε για αυτό,  αλλά τα ακούμε βερεσέ. Και γιατί;  

 Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια κάναμε ουάου στην είδηση ότι μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου ο πρώην Δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός εκτελούσε χρέη οδηγού απορριμματοφόρου,  γιατί  δεν υπήρχε οδηγός και  δεν ήθελε να  βρωμήσει και  δυσφημιστεί το νησί του.

Αλλά και ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος αναγκάζεται να εκτελεί και χρέη γραμματέα του Δήμου λόγω υποστελέχωσης.

Ποιο είναι λοιπόν το plan b του Δημάρχου κ. Πέντε και των συνεργατών του; Θα φτάσει ο Δήμος στο σημείο να μην μπορεί να λειτουργήσει; Αφού, λοιπόν, ο Δήμος δεν έχει προσωπικό και βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ας ανασκουμπωθούν οι αιρετοί, αλλά και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό που έχει προσληφθεί από τον Δήμαρχο κ. Λευτέρη Πέντε.

 Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Δήμος Πάτμου έχει 4 αντιδημάρχους (3 έμμισθους και 1 άμισθη), 3 ειδικούς συνεργάτες Δημάρχου και Γενική Γραμματέα.  Ας γίνουν   οι δημοτικοί σύμβουλοι εθελοντές.  

Ας μοιραστούν κι αυτοί καθήκοντα πριν να είναι πολύ αργά. 

 

 

Αποφάσεις παίρνει η μειοψηφία για τα σημαντικά θέματα του Δήμου μας. 

Όχι οι 17 του ΔΣ αλλά οι 7 της Οικ. Επιτροπής 

 

Με την "λαθροχείριο"  αντικατάσταση  του άρθρου 72   του ν. 3852/2010 (Α΄ 87)  την 12 Οκτωβρίου 2020, αφαίρεσαν τη δύναμη του  Δημοτικού Συμβουλίου και την έδωσαν στην Οικονομική επιτροπή, με αποτέλεσμα αντί να αποφασίζουν οι 17 του Δ.Σ.  αποφασίζουν οι 7 της Ο.Ε. 

Ενδεικτικά: 

Η Οικονομική Επιτροπή   Αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές και αποφασίζει για την άσκηση ή μη όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, καθώς και για την παραίτηση από αυτά. Επίσης, αποφασίζει τον συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχει αντικείμενο ποσό έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Αποφασίζει ακόμα για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων και όλων των σχετικών με το αντικείμενο αρμοδιοτήτων,

Ασκεί το σύνολο των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων αναθέτουσας αρχής για τις συμβάσεις έργου, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. 

Και το χειρότερο ότι οι προσκλήσεις για τις  συνεδριάσεις  τουλάχιστον στο Δήμο Πάτμου  στέλνονται το πρωί στις 10 για τις 1 η ώρα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και στην καλύτερη των περιπτώσεων την προηγουμένη για την επομένη.

Και μιλάμε για τα σοβαρότερα θέματα Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Γιατί δυσκολεύτηκε με το νερό ο Κάμπος φέτος 

 

Ξέρετε γιατί δεν είχε νερό ο Κάμπος εφέτος είπε ο π.δήμαρχος κ. Στόικος στο  Δ.Σ.;  γιατί έχει πρόβλημα η γεώτρηση της Φωκιάς που έδινε 3.500 κυβικά νερού το μήνα επειδή έχει μπαζωθεί. Έπρεπε να είχε πάει γεωτρύπανο να την ξεμπαζώσει.

Εμείς το είχαμε αντιμετωπίσει και βάλαμε 25.000 ευρώ στο Δήμο. Χρειάστηκε να ρίξουμε τοίχο ιδιωτικό τον οποίο ξαναχτίσαμε ώστε να περάσει στη Φωκιά το γεωτρύπανο.