patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΛΕΝΗΣ. Πρώτα ο Θεός . To τραγούδι και η πρώτη δισκογραφική δουλειά του με μεγάλη απήχηση που τιμά το νησί μας.

FOTOGRAFIA

 

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Οι κόποι της προσπάθειας στον μουσικό χώρο του Μιχάλη Ελένη δεν πήγαν χαμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η στιγμή της πρώτης δισκογραφίας και μάλιστα με δύο καταξιωμένους ανθρώπους της στιχουργικής και της μουσικής σύνθεσης.
Με τη στιχουργό Ναταλί και τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαγεωργίου.

 

Πρώτα ο Θεός . Τρεις λέξεις που εκπροσωπούν τη σημαντικότερη καθημερινή ευχή μας. Και μια μουσική σύνθεση με δρόμους γνώριμους για τους γηγενείς νησιώτες, που μυρίζει θάλασσα.

 

Όπως μας αναφέρει ο Μιχάλης Ελένης ο συμπατριώτης Μιχάλης, μεγάλωσε στην Πάτμο και με την μουσική ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία. Στην αρχή παίζοντας ντραμς με την ορχήστρα του θείου του Βασίλη Γραμματικού ( Τσούμπος) και τα παιδιά του και στην ηλικία των 20 ετών περίπου απέκτησε το πρώτο του βιολί.

Είναι αυτοδίδακτος. Άρχισε να μαθαίνει μόνος του παίζοντας και τραγουδώντας στην αρχή στην ταβέρνα τις οικογένειας του και αργότερα σε διάφορα μαγαζιά τις Πάτμου, σε γάμους, βαπτίσεις , σε πανυγήρια με των ξάδερφο του και μεγάλο λαουτιέρη Γιάννη Γρυλλη τον οποίο και ευχαριστεί πολύ.

Το 2017 τραγούδησε σε ομογενείς μας στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία.


Για αρκετά χρόνια παίζει μουσική σε κρουαζιερόπλοια παρουσιάζοντας τα τραγούδια και χορούς του τόπου μας. Και τώρα έκανε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με το νησιώτικο τραγούδι με τίτλο ""ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ'"" σε στίχους Ναταλί και μουσική Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Είναι μια μεγάλη στιγμή αυτή για τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Ελένη και η αρχή μιας καριέρας που θα δώσει τη μεγάλη ώθηση στα όνειρα του.


NATALI STIXOURGOSΣε αυτή την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ο Μιχάλης στάθηκε τυχερός γιατί οι δυο  καλλιτέχνες που έγραψαν γι αυτόν και την φωνή του, είναι γνωστοί και καταξιωμένοι με πλούσιο βιογραφικό.

Η λαϊκή στιχουργός Ναταλί η οποία έχει γράψει τραγούδια που έγιναν επιτυχίες για τον Σταμάτη Γονίδη, το τραγούδι «Στάσου» το οποίο έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία (1995), τον Γιάννη Πλούταρχο τον οποίο συνάντησε το 1999 και του έδωσε τραγούδια που αποτέλεσαν «εισιτήριο» για την είσοδο του καλλιτέχνη στα μεγάλα σαλόνια του λαϊκού ρεπερτορίου.PAPAGEORGIOU SYNTHETHS

 

Τυχερός στάθηκε επίσης γιατί έγραψε τη σύνθεση ο Δημήτρης Παπαγεωργιου . Οι συνεργασίες του για τα Παιδιά της Πάτρας τον Γιασεμή Γιώργο, την Νανα Παναγιώτου την Μαρία Ρούσου, τον Αλέξη Νειρο και άλλους και ενορχήστρωσε Τραγούδια γνωστών άλλων καλλιτεχνών.

 

 

  

 Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε στο youtube.com . Είναι γυρισμένο στην Πάτμο και έχει υπέροχες εικόνες από το νησί. https://www.youtube.com/watch?v=nlOlVPb3u0M

freesnippingtool.com capture 20220621114500