patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

INKA 12 GR: Οι δράσεις συνεχίζονται στη Ρόδο. Το μονοπάτι που άνοιξε μετά από 20 χρόνια

 KATHARISMOS MONOPATIOU RODOS

Αγαπώ τη γειτονιά μου, είναι το σπίτι μου, τη φροντίζω για να ζω καλύτερα... Κινούμενοι προς αυτόν τον στόχο, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση καθαρισμού του παλιού οριοθετημένου μονοπατιού Ανάληψη - πάρκο Ροδίνι και χαρήκαμε παρά πολύ που είδαμε πολλά καινούργια πρόσωπα πρόθυμα να κοπιάσουν για να πετύχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, περπατώντας δηλαδή ξανά ένα μονοπάτι κλειστό εδώ και περίπου 20 χρόνια.
Με πόσο κόπο; Με συλλογική προσπάθεια 2 φορές από 4 ώρες, ο καθένας όσο μπορεί, μία ώρα, δύο, τέσσερις...


Στην προσπάθεια να τους ευχαριστήσουμε, λαμβάναμε την απάντηση: " για εμάς το κάνουμε"...που είναι και η συνειδητότητα κάθε σωστά σκεπτόμενου πολίτη.
Παρόλαυτα, επιμένουμε να θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές, όλων των ηλικιών, που πρόσφεραν ο καθένας όσο μπορούσε, ανεκτίμητα και απαραίτητα!


Ευχαριστούμε το ΔΟΠΑΡ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την άμεση χορήγηση αδειών, ιδιαίτερα την κα Βάσω Πατσιαδά και το Σταύρο Μπάκαλο που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εργασιών.
Ευχαριστούμε τον πρώην Δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τον κο Αχιλλέα Καραγιάννη.
Ευχαριστούμε τους Πολίτες για μια Πράσινη Ρόδο, το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, που έδωσαν ακόμα μία φορά το παρόν, με τους τελευταίους να μας δίνουν και πληροφορίες για την ιστορία του πάρκου.
Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Make It Green, που είχαν πολύ δυνατή παρουσία, σταθερή για το νησί και τον εθελοντισμό.


Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραμαρίτη για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη στην παροχή εργαλείων και στην αποκομιδή του μεγάλου όγκου απορριμμάτων.
Δεσμευόμαστε να οργανώσουμε και τρίτη δράση για να τελειοποιηθεί το κάτω άκρο του μονοπατιού, ώστε να είναι προσβάσιμο από ποδήλατο, παιδικό καρότσι, αναπηρικό αμαξίδιο για την αναψυχή και άθληση των κατοίκων των γύρω περιοχών.