patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Η ΠΑΤΜΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ στην 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

32i synantisi thiaswn aigaiou programma

Πραγματοποιήθηκε στη Νάξο η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου ( 16 έως 26 Σεπτεμβρίου).

 

Συμμετείχαν 24 θεατρικές ομάδες, με περισσότερους από 300 συντελεστές, μεταξύ των οποίων η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου ‘’Ωρίωνα’’ Ρόδου,(Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου), η Πατμιακή Σκηνή η Θεατρική Ομάδα και η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου).

Πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμό και ταυτόχρονα πολιτιστικό γεγονός για όλο το Αρχιπέλαγος .
Εκατοντάδες άνθρωποι με ελάχιστα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα αλλά με πολλή αγάπη για το θέατρο προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες ανάσες πολιτισμού.


Παρουσιάστηκαν  παραστάσεις από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονες ελληνικές και ξένες θεατρικές παραγωγές.
Παράλληλα, έγιναν  δύο αφιερώματα, στο θέατρο του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση(Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου) και στον αείμνηστο Νάξιο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη  (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου).

Σε αυτά συμμετείχαν  οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Πλάτων Μαυρομούστακος, η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Κατερίνα Καμπανέλλη και η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου.

 

Η Συνάντηση οργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

 

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των ερασιτεχνικών θιάσων συμμετείχε και η ΠΑΤΜΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ της Άννας Κλεούδη που παρουσίασε  Τετάρτη  22/9/2021  την παράσταση "Όσο εσύ Κοιμόσουν"   Μονόπρακτο των Δ. Κεχαίδη και Κ. Μουρσελά. 32i synantisi thiaswn aigaiou