patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Το περίπτερο του Αντρεού στην Σκάλα εξωραΐστηκε και προκαλεί το ιστορικό ενδιαφέρον

PERIPTERO ANTREOY

Όπως θα έχετε διαπιστώσει όσοι περνάτε από την μικρή πλατεία της Σκάλας και όσοι το  είδατε στο FB πριν πολλές μέρες που το αναρτήσαμε ,το περίπτερο του Άντρεού όπως το αποκαλούμε, εξωραΐστηκε, διότι το χρειαζότανε.

Βάφτηκε στις αποχρώσεις του πράσινου και αρχικά όπως δείξαμε στην ανάρτηση μας τοποθετήθηκαν εξωτερικά δύο αυτοκόλητα με περιεχόμενο, το ένα για  τον Εμμανουήλ Ξάνθο και το άλλο για την τοπική ενδυμασία του νησιού μας.


Στη συνέχεια εσωτερικά τοποθετήθηκε κούκλα με την πατμιακή ενδυμασία, φωτίστηκε και προσελκύει το ενδιαφέρον των περαστικών.
Είναι μια καλή πρώτη προσπάθεια μέχρι προφανώς να πραγματοποιηθεί η ιδέα του Δήμου Πάτμου  και του Πνευματικού κέντρου για την καλύτερη αξιοποίηση του.

Εξαιρετική η ηλεκτροδότηση του με φωτοβολταϊκό πάνελ. 

Ήταν εξάλλου και επιθυμία της οικογένειας του αείμνηστου Ανδρέα Παραδείση. 

ΕΔώ διαβάστε το δημοσίευμα μας για την αίτηση τους. 

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Δήμο Πάτμου για να παραμείνει το ιστορικό περίπτερο στην πλατεία της Σκάλας

 

Παρακάτω το Δελτίο τύπου που μας έστειλε η εταιρεία marketing και διαφημιστικών συμβούλων του Δήμου για το παραπάνω περίπτερο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Έξυπνο» περίπτερο που «αφηγείται» την ιστορία του νησιού δημιούργησε ο Δήμος Πάτμου!

Την τεχνολογία, την οικολογία και την παράδοση «πάντρεψε» ο Δήμος Πάτμου μέσα από το ειδικό περίπτερο https://pin.it/q1nlC34 που έθεσε σε λειτουργία στην κεντρική πλατεία της γραφικής Σκάλας Πάτμου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Για τον σκοπό αυτό αναπαλαιώθηκε περίπτερο ηλικίας 80 ετών που με εργονομικό σχεδιασμό έχει τη δυνατότητα να «αφηγείται από μόνο του» την ιστορία του νησιού.

 

Οι εξωτερικές πλευρές του περιπτέρου περιγράφουν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά τη συμβολή της Πάτμου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 αλλά και την ιστορία της ιδιαίτερης Πατμιακής παραδοσιακής φορεσιάς. Το εσωτερικό του περιπτέρου έχει μετατραπεί σε εκθετήριο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από τα παράθυρα την παραδοσιακή στολή.


Το «έξυπνο» πολιτιστικό περίπτερο διαθέτει ηλιακό πάνελ ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες που το αποκαλούν «μικρό υπαίθριο μουσείο». Σημειώνεται πως ως γενέτειρα του Εμμανουήλ Ξάνθου του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρίας, η Πάτμος έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην έναρξη και εξέλιξη της επανάστασης του 1821.

 

«Στόχος της δράσης του Δήμου είναι με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό σε έναν ανοικτό χώρο, οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού να μπορούν να «πάρουν μία γεύση» από την πλούσια παράδοση της Πάτμου που αποτελεί ζωτικό κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και αναπόσπαστο συστατικό του προορισμού» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος, που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του πολιτιστικού περιπτέρου.

 

 

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr