patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

1ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΄΄ΣΙΦΝΩΔΕΙΑ’’ 2019 . Συνδυασμός της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με την Σύγχρονη Τέχνη.

POSTER 35X50 2Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, διοργανώνουν, το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης ‘’Σιφνωδεία’’ 2019, στο Αθλητικό Κέντρο Μαρούσα, στην Απολλωνία της Σίφνου, στις 28 & 29 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο. Η www.patmostimes.gr  και το Patmos radio 91 είναι χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

 Σύμφωνα με τους οργανωτές: 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι:
- Να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ, με αυστηρά κριτήρια αισθητικής και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού, αναδεικνύοντας δίπλα στα εγνωσμένα Μουσικά Σχήματα-Τραγουδοποιούς-Σκηνοθέτες-Χορογράφους την νέα γενιά που μοχθεί να παρουσιάσει το έργο της.
- Να δημιουργήσουμε μέσω του Φεστιβάλ, ένα Διεθνές Δίκτυο ανταλλαγής κουλτούρας και Πολιτισμού.
- Να προβάλλουμε στο πολυπληθές κοινό-επισκέπτες, όπου θα βρίσκονται εκείνη την περίοδο στο νησί, έναν συνδυασμό, της Παραδοσιακής Μουσικής της Ελλάδος με την Σύγχρονη Τέχνη.

Με γνώμονα όλα αυτά τα παραπάνω, επιλέξαμε:
Τo εδραιωμένo εδώ και χρόνια στο Καλλιτεχνικό Στερέωμα, σχήμα των Mode Plagal,σε ένα ταξίδι στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική ‘’μπερδεμένο’’, με ήχους Afro,Funk,Jazz,Blues, γιατί κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του ρυθμούς και ήχους όλου του κόσμου.
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα group, το οποίο εδώ και 20 χρόνια συνεχίζει δυναμικά με την αυθεντικότητα του να ορίζει ορέξεις και διαθέσεις. Οι Human Touch έχοντας τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής κινούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων και η μουσική τους, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.
Την μουσική παράσταση με τίτλο ''Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ...'',όπου οι Stringless επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη περί αυτού του θέματος.
Έξι γυναίκες επί σκηνής, τραγουδούν για την γυναίκα, αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και από το λαϊκό τραγούδι, την επιθεώρηση, το θέατρο...

Τρεις μουσικούς, τον Αλέξη Καλοφωλιά ,τον Στέφανο Φλώτσιο και τον Φώτη Σιώτα), σ’ ένα ακουστικό project, με το όνομα "La Mano Del Corazon". Από την παράδοση της φολκ, μέχρι την ένταση του ροκ εν ρολ, την ψυχεδέλεια μέχρι τις αφηγήσεις των μπλούζ, συνθέτουν ένα ηχητικό φάσμα πολύ πιο ευρύ από τον συμβατικό όρο ‘’ακουστικό’’, που προσκαλεί τον ακροατή σε ένα βιωματικό ταξίδι, μια περιήγηση στον τόπο όπου οι νότες παίζονται με το χέρι στην καρδιά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Κυριακή 28/7/2019
MODE PLAGAL
STRINGLESS
Δευτέρα 29/7/2019
HUMAN TOUCH
LA MANO DEL CORAZON
Ώρα Έναρξης: 21.00