patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

AΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΤΜΟΥ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ

 SHMA LAIKI SISPIROSHΘα σας φτιάξουμε γεφύρια … Μα δεν έχουμε ποτάμι…… Θα σας φέρουμε και ποτάμι ….

 Το γνωστό σε όλους, παλιό διάλογο-σάτιρα της προεκλογικής υποσχεσιολογίας θυμίζουν τις μέρες αυτές οι διάφοροι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Σύμβουλοι τους. Υπόσχονται και τάζουν σε όλους τους τόνους τα πιο απίθανα πράγματα. Τα κάθε λογής ταξίματα και υποσχέσεις έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των προσώπων, που απευθύνονται. Έτσι πολλές φορές και προς «ικανοποίηση» όλων των αναγκών, αυτά που τάζονται σε κάποιους είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που υπόσχονται σε άλλους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. « Θα φτιάξω Νοσοκομείο γιατί έχω τα μέσα» ακούσαμε να λέει ένας από αυτούς.

Τι κι’ αν τα δείγματα γραφής κατά τη θητεία του σε θέση διοίκησης στο Κέντρο Υγείας, ήταν τέτοια που ταυτιζόμενα με τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές της τότε κυβέρνησης, αυτό κόντεψε να κλείσει και κρατήθηκε στη ζωή χάριν των φιλότιμων προσπαθειών του προσωπικού και των αμέτρητων ωρών απλήρωτης εργασίας.

Τι κι’ αν και η παρούσα Κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές με περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, με συνέπεια να μη χορηγούνται τα απαραίτητα χρηματικά ποσά για την εύρυθμη και την ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του νησιού λειτουργία του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας.

Οι ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού είναι γνωστές και αποτελούν τροχοπέδη στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Είπαμε όμως οι υποσχέσεις καλά κρατούν, υπάρχουν « τα μέσα».
Για την Λαϊκή Συσπείρωση η Υγεία είναι δικαίωμα όλων . Η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την Ε.Ε και τα κόμματα του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί στον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας –Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη, ρίχνοντας βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα είναι συνδεδεμένη με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης κ.α. Παλεύει για πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Υγείας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους υγειονομικούς, να μην συμβιβαστούν με την πολιτική που βάζει στην λαιμητόμο την υγεία του λαού. Εκφράζεται δε σε τοπικό επίπεδο από όλους τους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψήφιους. Να δυναμώσουν την πάλη τους, να συσπειρωθούν, να διεκδικήσουν μαζί μας την ικανοποίηση όλων των αναγκών στον τομέα της υγείας . Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτμου θα αναφερθεί με λεπτομέρειες για το θέμα της Υγείας στο Νησί.
Με παλιά δοκιμασμένα υλικά και ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές όπως ικανός-ανίκανος, μνημονιακός-αντιμνημονιακός, αυτοδιοικητικός ή μη, προοδευτικός-συντηρητικός, ανεξάρτητος-εξαρτημένος οι επικεφαλείς αποπροσανατολίζουν και οδηγούν τη πολιτική αντιπαράθεση σε ρηχά νερά έχοντας ως κύριο στόχο και σκοπό να χαλιναγωγήσουν τη σκέψη και τον προβληματισμό των συμπολιτών μας οδηγώντας τους σε ανώδυνες, για το σύστημα, επιλογές και αποφάσεις.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, που σήμερα εμφανίζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου σωτήρα βρισκόταν για χρόνια σε θέση ευθύνης, Έχουν συμβάλλει με την στάση, την ανοχή αλλά και τις αποφάσεις τους στην εφαρμογή των σφιχτών δημοσιονομικών πλαισίων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της εξάπλωσης της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, της συρρίκνωσης των υπηρεσιών και της αντικατάστασής τους με ΜΚΟ.
Το ερώτημα είναι:
Επιλέγουμε ψηφοδέλτια, που στηρίζουν τα κέρδη και την γιγάντωση των μεγαλοεπιχειρηματιών και την χαμοζωή για τα λαϊκά νοικοκυριά; Επιλέγουμε ψηφοδέλτια, που υπηρετούν τη λογική του Πόντιου Πιλάτου και του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», με τους πολίτες παθητικούς παρατηρητές στον καναπέ ; Επιλέγουμε ψηφοδέλτια με υποψήφιους, που πρεσβεύουν τη λογική, ότι «εμείς δεν κάνουμε πολιτική, ασχολούμαστε μόνο με το τόπο μας και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις όποιες καταδικαστικές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας για μας και το νησί μας » ;

Επιλέγουμε ψηφοδέλτια, που θέλουν τους πολίτες να δίνουν την πληρεξουσιότητα στους «πεφωτισμένους ηγέτες» και να περιμένουν στωικά τις λύσεις των προβλημάτων τους;
Ή Επιλέγουμε
-Την ενίσχυση των ψηφοδελτίων αντεπίθεσης για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για μια ζωή με δικαιώματα; -

Την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων, που μας καλούν όλους να αγωνιστούμε και να παλέψουμε από κοινού με τους άλλους νησιώτες για να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος;
Στο δρόμο που ενώνει τους εργάτες, τους άνεργους ,τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους τους νέους και τις γυναίκες του νησιού.
Τέτοια μεγάλη κοινωνική συμμαχία έχει ανάγκη ο τόπος .
Ενισχύουμε την Λαϊκή Συσπείρωση για ισχυρή Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης.

Για να κάνουμε την πραγματική διαφορά !

 

Λαϊκή Συσπείρωση Πάτμου