patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Άρχισαν τα όργανα. Καυγάς για το κλέψιμο υποψηφίων. Πως φθάσαμε στο κλείσιμο του wellcome

wellcome

της Σμαράγδας Μουλιάτη 

Καυγάς ξέσπασε πριν καλά - καλά  ξεκινήσει η  έκτακτη συνεδρίαση του ΔΗΛΙΤΑΠ, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, μεταξύ του προέδρου και δημάρχου Γρηγόρη Στόικου και του αναπληρωματικού μέλους Νικήτα Τσαμπαλάκη.  

Με το καλημέρα σας, ο Νικήτας Τσαμπαλάκης επιτέθηκε στον  δήμαρχο.
Ν.Τσαμπαλάκης : Γιατί δήμαρχε χτυπάς τους δικούς μου υποψήφιους;
Δήμαρχος: Εγώ χτυπάω τους δικούς σου; συζητήσεις κάνω με όλους . Που ξέρω εγώ τα ονόματα, τα έχεις ανακοινώσει;
Ν.Τσαμπαλάκης: Είστε έξυπνος δήμαρχε ξέρετε ποιους έχω.
Δήμαρχος: Και συ κάνεις συζητήσεις με το Μίχα. Θα σε ρωτήσω γιατί κάνεις; Aς έρθει ένας να μου πει ότι τον πήρα και του είπα φύγε από τον Τσαμπαλάκη ή το Λευτέρη και έλα σε μένα . (τονίζοντας) Σε κανέναν σε κανέναν.
Εγώ: Παρακολουθώντας τον καυγά τους και επειδή ο καυγάς είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον τους λέω. Πως κάνετε έτσι. Έχετε ἐτοιμα τα ψηφοδέλτια σας; Εσύ Νικήτα δεν έχεις κάνει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα σου.
Δήμαρχος: Εγώ έχω 21 υποψήφιους  και θα τους κάνω 26

Ν.Τσαμπαλάκης: Εγώ έχω 20 (αν κατάλαβα) . Σε μια εβδομάδα θα ανακοινώσω τον συνδυασμό μου είπε.

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος για τη Διαχείρηση του wellcome δημιουργήθηκε κι άλλη αντιπαράθεση  σε υψηλούς τόνους μεταξύ του Ν. Τσαμπαλάκη και του δημάρχου-πρόεδρου του ΔΗΛΙΤΑΠ για το wellcome αυτή τη φορά 

N.Τσαμπαλάκης: Την τακτοποίηση έπρεπε να την κάνει το ΔΗΛΙΤΑΠ έγκαιρα είπε ο Τσαμπαλάκης, για να είμαστε τώρα έτοιμοι και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.
Δήμαρχος.  Το είχε αυτό 40 χρόνια ο άνθρωπος και θα πήγαινα εγώ να του πω να τα τακτοποιήσω; Έρχομαι να σου τακτοποιήσω τα αυθαίρετα σου εσένα;
Είσαι και ανημέρωτος κάνεις και Μικροπολιτική. Εσύ δεν είσαι στο λιμενικό ταμείο;

N.Τσαμπαλάκης: Είναι ο Πανάγος. Εγώ είμαι αναπληρωματικός.
Δήμαρχος: Μα σου στέλνουμε όλα τα πάντα και θα έπρεπε να είσαι ενημερωμένος.
N.Τσαμπαλάκης: (Σε έντονο ύφος). Tις αποθήκες του Κάμπου γιατί τις τακτοποιήσατε; 
Δήμαρχος: Ποιες αποθήκες;
Ν.Τσαμπαλάκης: Του Βασίλη  Γρύλλη, (τον ανέφερε με το παρατσούκλι του) δεν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο και τις τακτοποιήσατε ομόφωνα;
Δήμαρχος: Για φέρτη μου την απόφαση, φέρτην   κανένας δεν ψήφισε.. Όχι δεν τις έχουμε τακτοποιήσει εμείς γιατί δεν ψήφισε καμιά τέτοια απόφαση το Δ.Σ.
Ν.Τσαμπαλάκης: Να βρεθεί άτομο να ανοίγει 1 ώρα πριν το πλοίο και εν ανάγκη  να είναι λιμενικός.
Υπολιμενάρχης κ. Κολοκυθά: τι λες και σε συμπαθούσα. Αυτό δεν γίνεται.
 

Στη συνέχεια ευρισκόμενος ο δήμαρχος ενώπιον των καταγγελιών του κ. Τσαμπαλάκη  ότι καθυστέρησε  τις τακτοποιήσεις στο κτίριο του wellcome, ζήτησε από  τον μηχανικό του ΔΗΛΙΤΑΠ  κ. Γιώργο Καρακατσάνη να αναφερθεί  στο ιστορικό του welcome. 

Ο κ. Καρακατσάνης προέβη στην εξιστόριση των γεγονότων οι οποίες εμπόδιζαν ούτως ή άλλως οποιαδήποτε τακτοποίηση. 

Γιώργος Καρακατσάνης: «Το κτίριο αυτό είναι από τα τέλη της δεκαετίας του 80. 

Κάνει μια συμφωνία το τότε Ενιαίο Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου με τον Δήμο Πάτμου και του λέει πάρτο να το εκμεταλλευτείς και σε αντάλλαγμα θα καθαρίζεις το λιμάνι. Δεν υπήρχε τότε λιμενικό ταμείο Πάτμου.

Πρώτος τετραετής πλειοδοτικός διαγωνισμός έγινε επί δημάρχου Κυρώζη το 1989 και κατακυρώθηκε στον κ. Πετρίδη για μέχρι το 1993.
30 Απριλίου  1993 τέλειωνε η σύμβαση με τον κ. Πετρίτη. Παρέμενε μέσα και 31 Δεκεμβρίου 1993 ο τότε δήμαρχος κ. Κυρώζης υπογράφει παράταση της παραμονής του.
Το 2000 του πήραν ένα κομμάτι και το έδωσαν στο λιμεναρχείο και του μείωσαν το ενοίκιο. Από το 1989 διαγωνισμός γι αυτό το κτίριο δεν έγινε ποτέ.
Στη συνέχεια δινότανε παρατάσεις στη λειτουργία του.
Το 2013 είχε φθάσει να πληρώνει 800 ευρώ το μήνα στο Δήμο και μετά ήρθε το ΔΗΛΙΤΑΠ και λέει αυτό τώρα είναι στη διαχείριση μας και όχι του Δήμου. Αμέσως στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΗΛΙΤΑΠ δεν είχαμε καμία μίσθωση στα χέρια μας με τον κ. Πετρίδη και είπαμε κύριοι αυτό το κτίριο είναι από τώρα στη διοίκηση του ΔΗΛΙΤΑΠ.
Τότε πρέπει να πούμε ότι παρά λίγο να φάμε ξύλο από κάτι προέδρους του Δήμου.

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Παίρνουμε γνωμοδοτήσεις από δικηγόρους και του Δήμου Πάτμου και του Δήμου Λέρου που και οι δύο έλεγαν ότι κακώς είναι μέσα ο παραχωρησιούχος.
Το 2014 βγάζουμε σε διαγωνισμό, χωρίς να έχουμε κάνει τις τακτοποιήσεις, είναι και δικό μου λάθος. Στη συνέχεια έρχεται ο κ. Πετρίδης και πάει στο διοικητικό πρωτοδικείο Ρόδου και παραμονή του διαγωνισμού,  βγάζει μια προσωρινή διαταγή και το δικαστήριο λέει να μη γίνει ο διαγωνισμός. Από το 2014 μέχρι σήμερα που μιλάμε η τελική απόφαση της προσφυγής δεν έχει βγει. Δηλαδή το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του που έλεγε ότι έχει επενδύσει στο κτίριο 250.000 ευρώ, ότι δεν έχει άλλο πόρο για να ζήσει και θα βρεθεί στο δρόμο κ.λ.π. 
N.Τσαμπαλάκης: Αν όμως είχαμε τις τακτοποιήσεις έτοιμες….
Γ.Καρακατσάνης. Αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβετε κάτι,  ότι με την διοικητική απόφαση του πρωτοδικείου Ρόδου και να τα είχαμε όλα έτοιμα,  δεν θα μπορούσαμε να πάμε για διαγωνισμό.
Εμείς είχαμε ένα κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη διότι το 2015 αν θυμάμαι καλά, ήρθε η κτηματική εταιρεία Δωδεκανήσου και έβγαμε  πρωτόκολο, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι  χερσαία ζώνη δεν υπήρχε και χαράχθηκε τελευταία.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσαμπαλάκη είπε:

Γ.Καρακατσάνης: Αν δείτε το σχέδιο του κτιρίου που έχω,  σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα, είναι άλλα των αλλών. Δες  τι περιελάμβανε το σχέδιο γιατί οι άλλοι το είδαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.   

Αυτό που σήμερα είναι λιμεναρχείο δεν προβλεπόταν λιμεναρχείο αλλά γραφείο λιμενικού ταμείου,  τελωνιακού ελέγχου τότε που ήταν τα αφορολόγητα και το γραφείο του λιμενάρχη Πάτμου ήταν το σημερινό τουριστικό γραφείο. Και  ξέρετε που καθόταν ο λιμενάρχης,  εκεί που ήταν τα σουβλάκια. Έχει και το κρεβάτι του ακόμα εκεί.
Έρχεται στη συνέχεια ο Δήμος και αποκόπτει ένα κομμάτι κάνοντας ξύλινες κατασκευές και το αποδίδει στο λιμεναρχείο για τις υπηρεσίες του.

Φρόντισαν τότε κάποιοι καλοθελητές μέσα από το συμβούλιο να πάνε και να του πούνε ότι εγώ θέλω να τον διώξω από το μαγαζί. Από πού κι ως που. Λες και ήθελα να μπω εγώ. Ήμουνα το κόκκινο πανί για τον . Και φαντάζεσαι ότι θα μου επέτρεπε εμένα να μπω μέσα και να μετράω αφού είχε και προστασία δικαστική ;
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και όπως είπα προηγουμένως είχε δικαστική προστασία.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ,  αφού ευχαρίστησε τον μηχανικό κ. Καρακατσάνη γιατί όπως είπε το ΔΗΛΙΤΑΠ τον συμβουλεύεται και τον εμπιστεύεται γιατί είναι γνώστης του αντικειμένου, προχώρησε στην εισήγηση της πρότασης του.

https://www.patmostimes.gr/category/11202-aithousa-epivaton-agonas-apo-to-dilitap-gia-na-anoiksei-gia-to-epivatiko-koino
Ο κ. Χρήστος Σπυρομήλιος ζήτησε να διαφυλαχτεί στον διαγωνισμό ο χαρακτήρας της αίθουσας επιβατών.
Ο πρόεδρος και δήμαρχος είπε ότι αυτά θα μπουν στη διακήρυξη και πριν την κοινοποιήσουν θα την δουν όλοι να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.