patmosweb330

elin330

aktis330

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

PATMOS RADIO 91

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα


ΙΝ ΚΑΙ OUT

Παρέμβαση του συλλόγου Απανταχού Πατμίων Ο ΞΑΝΘΟΣ στην απόφαση του Δ.Σ. για την εξαίρεση περιοχών από εκμετάλλευση

CHORA 1 
Ο Πρόεδρος  του  Δ.Σ. Απανταχού ΠΑΤΜΊΩΝ  «Ξάνθος »  Θεολόγος Μαυρουδής  απέστειλε στο  Δήμο Πάτμου  την παρακάτω επιστολή με Κοινοποίηση:
1. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου2. Υπουργείο Περιβάλλοντος 3. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω4. Αρχαιολογική υπηρεσία Δωδεκανήσου5. Υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων Δωδεκανήσου6. Βουλευτές Δωδεκανήσου  7. Πατμιακούς Συλλόγους και Ενώσεις. 

 

Η επιστολή εστιάζεται στην  απόφαση-εισήγηση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου προς το ερώτημα του Δημοσίου της 25-9-2018, με την οποία περιέλαβε στο πλαίσιο χρήσης και εκμετάλλευσης   όλες τις παραλίες της Πάτμου!! την οποία και χαρακτηρίζει απαράδεκτη, αντιτουριστική και επικίνδυνη. 

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή

 

Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Σύλλογος μας με αίσθημα ευθύνης και με ρητή επιφύλαξη των δικαιωμάτων του διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη, αντιτουριστική και επικίνδυνη απόφαση-εισήγηση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου προς το ερώτημα του Δημοσίου της 25-9-2018, με την οποία περιέλαβε στο πλαίσιο χρήσης και εκμετάλλευσης με ομπρελοξαπλώστρες όλες τις παραλίες της Πάτμου!!..

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μετά από «πρόταση» του εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης Δ. Κωνσταντινίδη, του οποίου παρόμοια πρόταση για το Λιβάδι του Γερανού απορρίφθηκε τελικά στις αρχές του 2018 και του οποίου ως γνωστόν μέσα σε τέσσερις μήνες ακυρώθηκαν τέσσερις (4) οικοδομικές άδειες οικοδομών του στο Γερανό και Λιγγίνου από τα Δικαστήρια, γεγονός πρωτοφανές και σπάνιο στα χρονικά δόμησης του νησιού, είναι σκανδαλώδης, προκλητική και εν πολλοίς μηδενιστική, διότι, ενώ στηρίζεται στο κωμικό επιχείρημα της δήθεν.. « προστασίας του περιβάλλοντος» και μάλιστα με.. «θρησκευτική προσήλωση», όπως αντιφατικά αναφέρει η πρόταση, η απόφαση αυτή στην πράξη καταργεί και ακυρώνει κάθε έννοια ορθολογικής τουριστικής υποδομής, πάνω στην οποία έχει δομηθεί μέχρι τώρα η φήμη, η αξία και η μοναδικότητα της Πάτμου.

Ενός νησιού natura, προστατευμένου από αποφάσεις του κράτους και των διεθνών Οργανισμών και βασισμένου στο φυσικό ανάγλυφο του τοπίου του και στην αυθεντική φυσική ομορφιά και αγνότητα των μικρών παραλιών του. Άλλωστε, τι θα πρόσφερε παραπάνω η δυνατότητα χρήσης με ομπρελοξαπλώστρες στις υπέροχες οικογενειακές μικρές παραλίες της Άσπρης, του γραφικού Μελογιού με τα πολλά αλμυρίκια, της απέριττης και μοναδικής Λάμπης και Λευκών κ.λ.π., εκτός από το βόλεμα μόνο 3-4 μικροεπιχειρηματιών με αμφίβολη φερεγγυότητα και επαγγελματική συμπεριφορά και προέλευση; Θέλουμε να θυμίσουμε στην ομάδα της αντιπολίτευσης που ακολούθησε άκριτα την απαράδεκτη πρόταση του συναδέλφου τους να εμπορευματοποιήσει τις παραλίες μας, αναζητώντας στην πρωτοβουλία αυτή στοιχεία κακώς εννοούμενης ανάπτυξης, ότι κάποτε έβαλαν μπροστά σε μια μαϊμού μια μπανάνα και ένα διαμάντι κι αυτή προτίμησε να φάει τη.. μπανάνα!!..
Καλούμε σε Πατμιακή συστράτευση απέναντι σε αυτήν και σε παρόμοιες αποφάσεις του Δ.Σ., που με βεβαιότητα διαταράσσουν και διακυβεύουν την ισορροπία της ζωής του νησιού και θα καταστρέψουν την Πάτμο, να βγούνε μπροστά με θάρρος και τόλμη και να παλέψουν προκειμένου να τις σταματήσουν.
 

Το δε Δ.Σ. να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή  απόφαση.

Για το Δ.Σ. του «Ξάνθου»

          Ο Πρόεδρος

Θεολόγος Μαυρουδής

Μέλος του

MEDIA

aegeanmedia

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Rent a Car Katerina

rent KATERINA WEB

doctor2

Πωλείται

το παρακάτω διώροφο παραδοσιακό οίκημα στη Σκάλα Πάτμου. Δίπλα στον Α. Ιωάννη Πρόδρομο. Κατάλληλο για κατάστημα και κατοικία.

banner diorofo3

Πληροφορίες 6981797531

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

hellinis

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery

pixels