patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

#The big brother Patmos. Το γιοφύρι του Χοχλακά . Mε τη σκούπα τα λύματα. Τι έγινε το ιστορικό περίπτερο;

 GEFYRI XOXLAKA 3

 

Το γιοφύρι του  Χοχλακά κινδυνεύει να γκρεμιστεί 

GEFYRI XOXLAKA 5Στο Χοχλακά υπάρχει ένα παμπάλαιο γιοφύρι το οποίο φτιάχτηκε προ αμνημονεύτων χρόνων και που στο μυαλό και την καρδιά πολλών έχει αφήσει αναμνήσεις. 

Όσοι έχομε κάνει μπάνιο στο Χοχλακά έχουμε να διηγηθούμε άπειρα γεγονότα πάνω ή κάτω ή δίπλα στο γιοφύρι.

Όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος όπως σε όλα τα πράγματα έφερε και στο γιοφύρι τη μεγάλη φθορά για διάφορους λόγους. 

Ένας είναι και η μικρή λεκάνη που  σχηματίζεται γύρω του τόσο από τη θάλασσα  όσο και από άγνωστη αιτία εισροής και εκροής λυμάτων τα οποία προκαλούν έντονη δυσοσμία και είναι επικίνδυνα σε όσους βρίσκονται τριγύρω μικρούς ή μεγάλους. 

Αν δεν γνωρίζει το πρόβλημα ο Δήμος ας ρίξει μια ματιά. 

 

Λύματα στο δρόμο. Τα μαζεύουν με σκούπα οι δημ. υπάλληλοι. 

LYMATA XOXLAKAS 7

Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος, έτσι για ενθύμιο, κάποιοι δρόμοι αλλά και πλατείες στο λιμάνι δέχτηκαν επίσκεψη καλής θελήσεως των λυμάτων των οποίων η δυσοσμία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε ντόπιοους και επισκέπτες. 

Αψηφώντας τους κινδύνους στην υγεία τους υπάλληλοι του Δήμου που τους αξίζουν συγχαρητήρια πήραν τις σκούπες και έσπρωχναν τα λύματα μέσα στα φεάτια, απ όπου έβγαιναν ξανά σε άλλη περιοχή. 

Άντε να λήξουν τα έργα για τα όμβρια ύδατα για να δούμε τι θα γίνει το χειμώνα 

 

Σκουπίδια στην ALPHA BANK . Κανείς δεν ενδιαφέρεται; 

SKOUPIDIA ALPHA BANK

Δεν φτάνει που η ALPHA BANK για τους γνωστούς λόγους εγκατέλειψε το νησί μας αφήνοντας σύξυλους και στο έλεος του Θεού τους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά εξακολουθεί και ταλαιπωρεί έμμεσα όσους χρησιμοποιούν το χώρο που είναι εγκατεστημένο το ΑΤΜ.  Έτσι πέρα από την συχνή και πολυήμερη βλάβη του και την καθυστέρηση στην τροφοδοσία του με χρήματα, οι πελάτες αντικρύζουν πολύ κοντά στο ΑΤΜ σκουπιδοτενεκέ  συνοδευόμενο  από μικρότερο ξεχειλισμένους από τις αποδείξεις.Κάτι πρέπει να γίνει.    

 

 

To πολιτιστικό περίπτερο της πλατείας που έμεινε στα λόγια

PERIPTERO ANTREOU 

Τι έγινε βρε παιδιά το περίπτερο  σύμβολο πολιτισμού; 

Το περίπτερο του Αντρεού στην Πλατεία που αξιοποιήθηκε σαν ιστορικό και το χειροκροτήσαμε, που φωτίστηκε, τοποθετήθηκε μέσα τοπική ενδυμασία, και ιστορικό του  Ξάνθου, βγήκε και ένα διθυραμβικό δελτίο τύπου από τους εμπνευστές με τίτλο:  «Έξυπνο» περίπτερο που «αφηγείται» την ιστορία του νησιού δημιούργησε ο Δήμος Πάτμου! ; Τι έγινε; 

 

Φέτος που πήγε η τοπική φορεσιά και ο φωτισμός; Γιατί δεν στέλνουν και τώρα ένα δελτίο τύπου να εξηγήσουν τους λόγους της αλλαγής; Τι συνέβη; 

 

Γιατί η απαξίωση της τουριστικής επιτροπής;

 

tragonhsi kalikatsoujpg

 

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος γιατί δεν  συνεδρίασε η  τουριστική  επιτροπή Δήμου Πάτμου από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα; 

Βάλαμε στον αυτόματο πιλότο τις αποφάσεις; Αλήθεια τι έγιναν εκείνες που λέγανε . ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ - ΚΑΔΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Κ.Λ.Π. 

Γίνανε, πότε έγιναν και αν δεν έγιναν γιατί δεν έγιναν;