patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Ξενώνας για συνοδούς ασθενών από τα νησιά λειτουργεί στο νοσοκομείο Ρόδου.

 

XENONAS-RODOSjpgΤον Ξενώνα φιλοξενίας συγγενών-συνοδών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρόδου και προέρχονται από τα υπόλοιπα νησιά του νομού επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 21/1/13 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από το μέλος (και πρώην Πρόεδρο)του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου κ. Ιπποκράτη Καζουλάκη.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του ξενώνα με την συνεργασία της Περιφέρειας, του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου και του Ροταριανού Ομίλου, με την θέσπιση κανονισμού λειτουργίας και του ορισμού επιτροπής διαχείρισης αυτού.

Ο Ξενώνας, που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με μελέτες που επιμελήθηκαν μέλη του Ροταριανού Ομίλου, ο οποίος ανέλαβε τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τον απαιτούμενο ιματισμό. Αποτελείται από 10 δίκλινα πλήρως επιπλωμένα δωμάτια, δύο εκ των οποίων είναι προσβάσιμα για Α.Μ.Ε.Α.

Ήδη ο ξενώνας φιλοξένησε και φιλοξενεί δωρεάν συμπατριώτες μας από την Πάτμο και την Κάλυμνο.

Για την ενημέρωση των ασθενών και των συνοδών αυτών θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση για την λειτουργία του ξενώνα και κατά την είσοδο των ασθενών από άλλα νησιά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου θα διανέμετε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την χρήση του ξενώνα.