patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Εξαιρετική παρουσίαση διπλωματικής πτυχιακής εργασίας από το Χριστόδουλο Αθ. Μελιανό

XRISTODOULOS MELIANOS 2

Ο πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων ακτινολόγων διοργάνωσε την 3η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα Δημήτριος Κουμαριανός στην οποία παρουσιάστηκαν πρωτότυπες εργασίες φοιτητών και αποφοίτων. Η ημερίδα οργανώθηκε προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε τελειόφοιτους φοιτητές, καθώς και σε άτομα που αποφοίτησαν, του τμήματος ακτινολογίας ακτινοθεραπείας του ΠΑ.ΔΑ. να παρουσιάσουν συνοπτικά εργασίες ή τις πτυχιακές τους εργασίες, σε συναδέλφους τους αλλά και σε ακροατήριο επαγγελματιών τεχνολόγων ακτινολόγων.


Μια ενδιαφέρουσα πτυχή που συζητήθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν το πόσο υποστηρικτικές ήταν οι σπουδές τους, όταν κλήθηκαν να εργαστούν με βάση τις γνώσεις τους.


Στην ημερίδα αυτή συμμετείχε και παρουσίασε την εργασία του ο Χριστόδουλος Αθ. Μελιανός, οποίος μαζί με το συμφοιτητή του Μανώλη Αρετούλη ασχολήθηκαν με τη «χρήση της μαγνητικής τομογραφίας για την απεικόνιση του χόνδρου των αρθρώσεων, συμβατικές και εξειδικευμένες ακολουθίες παλμών.

Μέσα σ’ αυτήν την εργασία, η οποία αποτέλεσε και το θέμα της διπλωματικής εργασίας τους και έγινε προσπάθεια απαρίθμησης αφενός μεν των συμβατικών και αφετέρου των πιο εξειδικευμένων ακολουθιών σ’ ένα σύστημα Μαγνητικής τομογραφίας για την απεικόνιση του χόνδρου των αρθρώσεων.


Στις αρχικές ενότητες γίνεται αναφορά στα ιστορικά γεγονότα μέχρι την ανακάλυψη και την δημιουργία ενός Μαγνητικού Τομογράφου, τις βασικές αρχές που τον διέπουν, τα τεχνικά σφάλματα που πιθανόν να συναντήσει ο υπεύθυνος εξέτασης αλλά και τρόπους που μπορεί να τα εξαλείψει. Μπαίνοντας στο κυρίως θέμα αυτής της έρευνας πραγματοποιείται μια κατηγοριοποίηση των ακολουθιών απεικόνισης του χόνδρου και ενδελεχής ανάλυσης των πλεονεκτημάτων και τω μειονεκτημάτων της εκάστοτε ακολουθίας.


Η εργασία του Χριστόδουλου αποτελείται από 150 περίπου σελίδες και σύμφωνα με τους ειδικούς – παρακολουθήσαμε διαδικτυακά την ημερίδα – απέσπασε τα επαινετικά σχόλια των καθ’ ύλην αρμοδίων.

Συγχαρητήρια στο νέο επιστήμονα και ευχές για μια επιτυχημένη καριέρα στη συνέχεια.