patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Συντονισμένη παρουσία του Δήμου Πάτμου σε virtual workshop για την αγορά της Πολωνίας

POLONIA greek gastronomi

 

Φωτό Αρχείου

Τη σύσφιξη των δεσμών της με την τουριστική αγορά της Πολωνίας επιχείρησε ο Δήμος Πάτμου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 10 Δεκεμβρίου 2020.

 

Με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να λάβει μέρος στο ψηφιακό workshop χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Τον προορισμό εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ελένη Μαυρόγαλου που πραγματοποίησε χρήσιμες επαφές με tour operators και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίες και θα συντηρηθούν μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

 

Προγραμματίστηκαν οι B2B συναντήσεις, τόσο για τις συμμετέχουσες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς όσο και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην αγορά της Πολωνίας.

Το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό όπως διεφάνη από τις συμμετοχές είναι εξαιρετικά θετικό για την τουριστική περίοδο 2021.

Αντίστοιχη είναι και η σπουδή δεκάδων Πολωνών Retailers και εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.

 

Υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πολωνία και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO. Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

 

Τιμώμενη Περιφέρεια , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ , Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines, ενώ χορηγοί είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος , το «Ελληνικό Πρωϊνό» , ο Δήμος Καρύστου και ο Δήμος Πρεβέζης.

 

Σημειώνεται ότι για το Workshop ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΣΤΗΚΑΝ  άνω των 510 Business to Business (B2B) συναντήσεις, μεταξύ ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων, με αντίστοιχες πολωνικές. Από την αγορά του Βελγίου συμμετέχουν 78 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators 26 δυνητικοί αγοραστές ελληνικών προϊόντων και 15 διακεκριμένα media.

 

Τα Greek Alternative Τourism & Gastronomy Workshops , απευθύνονται τόσο σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό όσο και σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.