patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Α.Τ. Πάτμου

ASTYNOMIA SHMA

του Νίκου Μελιανού

Μετά από 3 χρόνια παραμονής στο νησί μας, αρχικά ως υποδιοικητής και στη συνέχεια ως διοικητής και μετά από αίτησή του το σημειώνουμε αυτό, μετά από αίτησή του  τον Ιανουάριο,  πήρε μετάθεση για την Αστυνομική Δ/νση Κοζάνης, πριν από λίγο καιρό. Θα πρέπει να ειπωθεί ότι φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα, θετικά από τους και τους κατοίκους και αρνητικά για τους πολιτικούς ταγούς του Δήμου, αφού υπήρχε η συνεχής απαξίωση προς το πρόσωπό του, επειδή δεν πήγαινε με τα νερά τους.

 

Φυσικά δεν άντεξε την απαξίωση, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τον εξέθεσαν μη δίνοντας του να καταθέσει στεφάνι στο ηρώο του Ξάνθου στη Χώρα. Έκτοτε επειδή ήταν πιο υπηρεσιακός και πιο τυπικός στην άσκηση των καθηκόντων του, πολεμήθηκε από τα τοπικά, διαπλεκόμενα , δημοτικά συμφέροντα, ενώ του έγινε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κω, Ρόδου, Αρχηγείο ΕΛΑΣ. Υπουργείο, σε μια προσπάθεια υπαγωγής του σε ορέξεις και εξυπηρετήσεις δημοτικών ρουσφετολογικών συμφερόντων και ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων.

 

Ο έλεγχος και η έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκε τίποτα μεμπτό εναντίον του και έτσι συνέχιζε την υπηρεσιακή του διαδρομή, αφού εκτός από την εφαρμογή του νόμου – ήταν λάτρης της νομιμότητας – ήταν και οικείος προς τους κατοίκους του νησιού όλων των κατηγοριών. Ενδεικτικά αναφέρεται πως ενώ στο διάστημα Ιανουάριο – Απρίλιο του 2019 έγιναν 300 καταγραφές παρανομιών κυρίως σε οχήματα, με άλλο διοικητή, επί ημερών του στο ίδιο χρονικό διάστημα, φέτος βεβαιώθηκαν μόνο 25 παραβάσεις τροχαίου χαρακτήρα.


Και επειδή του είχαν κάνει το βίο αβίωτο και τον απαξίωναν με τις συχνές αναφορές σε προϊστάμενες αρχές – ο κ. δήμαρχος στο Δ.Σ . ανέφερε ότι δεν θα συνεργάζεται μαζί του αλλά μόνο με το διοικητή της Κω ως διοικητικό προϊστάμενο και όχι με αυτόν της Πάτμου.
Επειδή δε, πρόκειται περί ενός αδαμάντινου χαρακτήρα υπηρεσιακού παράγοντα μετά τα όσα υπέστη, θα μπορούσε να σκληρύνει τη στάση του, επιβάλλοντας πρόστιμα στους περιοδικούς υγειονομικούς ελέγχους που πραγματοποιούντο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία μέχρι πρότινος λειτουργούσαν χωρίς άδεια και όχι μόνο, αυτός συμβούλευε και ανεχόταν την τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων σε δρόμους, πλατείες και παραλίες. Αν ήθελε να ανταποδώσει θα το είχε κάνει.


Η αίτηση του προκρίθηκε για μετάθεση άμεσα αφού ήταν πρώτος στα μόρια και έτσι θα μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του στην Κοζάνη, για όπου αναχώρησε ήδη. Στη θέση του προσωρινά, τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής του Α.Τ. Πάτμου Σελιάμης Πασχάλης, υπαστυνόμος Β’, έως ότου αφιχθεί στο νησί ο κανονικός διοικητής που προκρίθηκε και υπηρετεί αυτή τη στιγμή στην Κάλυμνο, και δεν είναι άλλος από τον κ. Τσούτα, υπαστυνόμο Β’, ο οποίος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ίσως καθυστερήσει να αναλάβει τα καθήκοντα του στην Πάτμο.
Ευελπιστεί δε ότι η εθελουσία και εκούσια μετάθεση του δεν θα αποτελέσει αντικείμενο δημοτικής – πολιτικής εκμετάλλευσης, δηλ. ότι λόγω αδυναμίας του δήμου να συνεργαστεί μαζί του έπεσε θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και συγκυριών.


Ο απελθών διοικητής κ. Άρης Τσίρος, ευχαρίστησε μέσω της εφημερίδας όλους του κατοίκους της Πάτμου, ευχόμενος τα καλύτερα σε όλους, τους δημοσιογράφους του νησιού, καθώς και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά, ιδιαίτερα τη Μονή Πάτμου, τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Μονής, οι οποίοι πήραν το μέρος του στην διένεξη και το πρόβλημα που δημιούργησε ο δήμος. Τέλος, εμφανώς συγκινημένος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή τονίζοντας ότι πάντα θα είναι δίπλα του, όπως και σε όλο το νησί άσχετα αν θα βρίσκεται μακριά.


Καλό ταξίδι κ. Διοικητή Τσίρο Αριστοτέλη.
Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο σας. Νέε διοικητή κ. Σελιάμη Πασχάλη