patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

TELIKI_118Κυκλοφορεί το φύλλο Νο 118 της Εφημερίδας ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, με πρώτο θέμα:

Kατάργηση του υπουργείου θαλασίων υποθέσεων και αλιείας! Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Έκανε πίσω ο γιατρός που κάναμε άνω κάτω για νάρθει στην Πάτμο.  Δεν έρχεται για΄τι δεν τον αφήνει η γυναίκα του!

6ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου.

1η Ποδηλατοδρομία Πάτμου

Δραματικό ΣΟΣ εκπέμπει το δάσος της Αποκάλυψης. Αργοπεθαίνει από την βαμβακίαση.   

 

ΕΞΗ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

 FESTIVAL-TETRΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ. http://www.youtube.com/v/RXqTcvkhKk8?hl=el 

Έξι νησιά του Αιγαίου ΣΥΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΛΕΡΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ  θα παρουσιάσουν την κουζίνα τους τη μουσική και τους χορούς τους την Κυριακή 12 Ιουνίου στην Πάτμο, στο 6ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου σε μια προσπάθεια κοινής συνεργασίας   για την προβολή τους και την προβολή της γαστρονομίας τους.

Γυναίκες μαγείρισσες και άνδρες μάγειρες θα παρασκευάσουν το καλύτερο παραδοσιακό τους πιάτο και θα διαγωνιστούν για ένα από τα 12 βραβεία.

Γευσιγνώστες, οι κ. Γεωργία Κοφινά δημοσιογράφος συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων, η κ. Ελένη Ψυχούλη παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΥ «ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», η Ιωάννα Σταμούλου αρχισυντάκτης του περιοδικού BBC OLIVE και ο Πάτμιος Γιώργος Γρύλλης κάτοχος της διάκρισης «Χρυσός σκούφος» θα τα δοκιμάσουν και θα τα βαθμολογίσουν.

Όλα αυτά θα εμπλουτιστούν με τη μουσική από παραδοσιακούς μουσικούς και το χορό από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των 6 νησιών.

 Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν,   ο    δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης και ο   Γιώργος Αμυράς της εκπομππής ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Η οργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης γίνεται από την τοπική εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», την «Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου»,    το σύλλογο ΠΑΤΙΝΙΩΤΙΣΣΑ

Γευσιγνώστες: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ (NATIONAL HERALD) - ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ (ΣΚΥ ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ) - ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΥΛΛΗΣ (ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ - ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ (ΒΒC OLIVE)

  ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:   ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ.

Κύριοι χορηγοί: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ). ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ. PATMOS AKTIS*****SUITES & SPA.  . HOTEL    ΡΩΜΑΙΟΣ.

 Χορηγοί: MEDICON HELLAS A.E. VASSILIOU TROFINCO. KONTOBEΡOS A.E.B.E. BLUE STAR FERRIES, DODEKANISOS SEA WAYS. Ζαχαροπλαστική ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

 Υποστηρικτές:     ΔΗΛΙΤΑΠ.  Εστιατόριο ΑΛΩΝΙ. VILLA ZACHARO. Εστιατόρια: VEGGHERA. OΣΤΡΙΑ. ΜΠΕΝΕΤΟΣ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ.ΤΑΡΣΑΝΑΣ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ. ΤΖΙΒΑΕΡΙ. ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. ΜΕΜΕΝΤΟ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ).

Οι φούρνοι: ΤΑΣΟΣ. Ζαχαροπλαστική ΧΑΡΗΣ. PATMOS STAR. ΔΩΔΩΝΗ. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΑΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΚΑΒΑ ΜΙΧΑΣ. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ wine. ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ. CAIR A.E.

Οι σύλλογοι: ΥΕΤΟΥΣΑ Αγαθονησίου. Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Λέρου. Άρτεμις Λέρου. Δήμος Λειψών. Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Δήμος Καλύμνου.

Χορηγοί επικοινωνίας: TV12, COSMOS TV, TV4, EΡA ΡOΔΟΥ, ΝΕΤ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ, ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, STYLE FM PATMOS. ΑΛΤΕΡ

 Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου, Της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου) και της Τουριστικής επιτροπής Δήμου  Πάτμου

Μουσική και τραγούδι: Συγκρότημα Βασίλη Γραμματικού. Χορεύουν:    ΥΕΤΟΥΣΑ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ. «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΜΟΥ» . ΤΟ ΑΛΩΝΙ . ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΥΡΟΥ . ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΕΡΟΥ.

Στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 η    1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ  με την υποστήριξη του Γιώργου Αμυρά και της Εκπομπής του ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ με ποδηλάτες από την Αθήνα   και την Πάτμο.

Το απόγευμα στις 6:30 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΕΥΖΗΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ   στο συνεδριακό κέντρο του Patmos Aktis Suites & Spa. 

Ομιλήτριες :  

Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου βιοπαθολόγος, καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής. Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας.   Θέμα ομιλίας: «Μεσογειακή διατροφή και ελληνικό παραδοσιακό τρόφιμο».

Ελένη Ψυχούλη, γευσιγνώστρια και κριτικός , παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΥ «Σέφ στον αέρα». Θέμα ομιλίας: «Mια καινούργια αρχή για το τοπικό προϊόν».

Γεωργία Κοφινά συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων . Θέμα ομιλίας:   «Η επιρροή της εκκλησιαστικής παράδοσης στο ελληνικό τραπέζι».

Θα επακολουθήσουν: Συζήτηση . Απεριτίφ και finger food .