patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Ακυρώνεται το 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης που γίνεται στην Πάτμο. Αιτία ο Δήμος Πάτμου.

festival-gefsis1

Με βαριά καρδιά αποφάσισαν οι οργανωτές του 7ου Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου το 2012 να μη γίνει φέτος, καθώς και την  ημερίδα για το ΕΥΖΗΝ

 

Και αυτό έγινε,  διότι ο Δήμος της Πάτμου δεν χορήγησε τα χρήματα που χρειαζόταν για τη συμπλήρωση του κόστους που απαιτείται για τη διοργάνωση του.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου του Σαββάτου 26 Μαΐου που ψήφισε κατά πλειοψηφία να μη δοθούν τα 2.000,00 ευρώ που ζητήθηκαν παραπάνω από πέρυσι λόγω της οικονομικής κρίσης και της αστάθειας από τις εκλογές, αλλά μόνο 5.000,00 ευρώ.

Εντύπωση όμως μας προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ είχε ενημερωθεί ο κ. δήμαρχος 15 μέρες πριν από τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη κάλυψης των 2.000 ευρώ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και είχε όλο το χρόνο να ενημερωθεί αν και πόσα λεφτά υπάρχουνε, κράτησε μία στάση πολύ περίεργη. Είπε,  ότι ναι μεν έχουνε να δώσουνε τα 7.000 ευρώ,  αλλά δεν γνωρίζει πόσα απομένουνε για να τα δώσουνε και ίσως του ζητήσουν άλλοι σύλλογοι. Με αυτή του στάση του  επηρέασε την απόφαση του Δ.Σ.FESTIVAL-TETR

Τα πλεονεκτήματα του Φεστιβάλ είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα, αλλά δυστυχώς οι εκάστοτε κυβερνώντες τον Δήμο εκτός κάποιων εξαιρέσεων δεν το έχουν καταλάβει.

 Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ που έχει πρωταγωνιστές τον κόσμο, ο οποίος μαγειρεύει, διαγωνίζεται, χορεύει, επιβραβεύεται.

Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ που έχει πρωταγωνιστές τα γειτονικά μας νησιά και κάνει πράξη τη διανησιωτικότητα που άλλοι την απεμπολούν και  έρχονται στο νησί μας να ενώσουν μαζί  μας τη φωνή τους και την εικόνα τους προς τα έξω έχοντας το δικό τους χώρο - σταντ και από αυτό αναδεικνύουν το νησί τους, τη γαστρονομία του και τους χορούς του.

Είναι η μοναδική εκδήλωση και το μοναδικό Φεστιβάλ που έρχονται στο νησί μας η Λέρος το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Κάλυμνος η Σάμος, η Σύρος για να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή της Γεύσης και της Παράδοσης.

Είναι το πρώτο Φεστιβάλ που προτίμησε για παρουσιαστή δικό μας καταξιωμένο άνθρωπο στο χώρο του, τον Αριστείδη Μιαούλη και το αγάπησε ο Γιώργος Αμυράς της ΝΕΤ και της εκπομπής ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ που τα τελευταία χρόνια ήταν συμπαρουσιαστής.

Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ που είχε επίτιμους προσκεκλημένους μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης όπως Αρναούτογλου, Βέφα, Μπλέτσας, Πάτρας, Αμυράς, Ρένια Τσιτσιμπίκου, μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας, Ψυχούλη,Κοφινά, Σταμούλου, Γρύλλης κ.ά.

Είναι το μοναδικό φεστιβάλ που από πέρυσι πραγματοποίησε και άλλες δράσεις, Την 1η ποδηλατοδρομία και την ημερίδα για ΤΟ ΕΥ ΖΗΝ

Και τέλος,   τα    σημαντικότερα πλεονεκτήματα του είναι. Οργανώνεται σε μια εποχή Ιούνιο που στην Πάτμο δεν γίνονται άλλες διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και δίνει ανάσα στους επαγγελματίες διότι  όλα τα χρήματα από τις χορηγίες ρίχνονται στην αγορά της Πάτμου. Στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στους μουσικούς, στους εργάτες, σε όλη την αγορά τονώνοντας την αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αγαπητοί μας φίλοι,

εσείς που περιμένατε το Φεστιβάλ Γεύσης και είχατε οργανωθεί για να τιμήσετε αυτή τη διοργάνωση, εσείς  που επενδύσατε στην προβολή του τόπου σας και σεις συμπατριώτες στην προβολή του νησιού μας,  ζητάμε συγνώμη για την ακύρωση, δεν γινόταν διαφορετικά και σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει τον Ιούνιο του 2013 με ακόμη μεγαλύτερους στόχους και προσδοκίες.

Αξίζει να αναφέρουμε  ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκαν δύο προτάσεις.

Η μία από τον πρόεδρο κ. Παντελή Γρύλλη να δοθούν όπως και πέρυσι 5.000 ευρώ. Την ψήφισαν:  Σάκης Ελισσαίου, Μιχελής Αλέκος, Γιαμαίου Γεωργία, Μανώλης Αλεξανδρής, Γαμπιεράκη Σούλα και Νομική Μαύρου.

Η δεύτερη από τον δημ. σύμβουλο κ. Αντώνη Γαμπιέρη να δοθούνοι  7.000 που ζητήσαμε.

Την ψήφισαν εκτός του Αντώνη Γαμπιέρη,  Γιάγκος Σημαντήρης, Παντελής Μελιανός και Ειρήνη Καμπόσου.  

Για την ιστορία να συμπληρώσουμε ότι την ίδια ώρα έπαιρναν ομόφωνα απόφαση να επιχορηγήσουν το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  με 13.000  ευρώ, και την πρόθεση τους να επιχορηγήσουν το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με 17.500  ευρώ. 

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα:BLUE STAR FERRIES, DODEKANISOS  SEA WAYS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ (ΑΜΕΡΙΚΗ), PATMOS AKTIS.