patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Εξωδικαστικά μέτρα για το κάμπινγκ αποφάσισε το Δ.Σ. Από το 2016 δεν έκανε κανένα έργο η μισθώτρια και από το 2021 δεν έχει καταβάλει τα ενοίκια

Από το Μάρτιο 2023 και μετά τι έγινε;

 

MELOI KAMPING THOLOI 3

 

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 14:23 | Γράφτηκε από τον/την Σμαράγδα Μουλιάτη
της Σμαράγδας Μουλιάτη

Στέκουν εκεί αγέρωχα οι θόλοι στο Μελόι, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, που τοποθετήθηκαν από τον αρχικό εκμισθωτἠ “Intergrated Perfomance Management Systems Africa (Pty) Ltd” και αργότερα από τον μέτοχο Jacques Willem Marais επειδή η πρώτη εταιρεία δεν μπορούσε να πάρει ελληνικό ΑΦΜ.

Τα πάντα χορταριάσανε αλλά κάμπιγκ από την 8η του μηνός Απριλίου του έτους 2016 που επικυρώθηκαν στην εταιρεία τα αριθμ. 1445/21-3-2016 και 1999/8-4-2016 πρακτικά του διαγωνισμού για τη μίσθωση του δημοτικού ΚΑΜΠΙΝΓΚ που κληροδοτήθηκε με την αριθμ. 2858/5.2.1988 δημόσια διαθήκη του Στέφανου Θεολόγου Γρύλλη στο Δήμο Πάτμου για να δίνονται σε συγκεκριμένους δικαιούχους, Δεν είδαμε.

 

Τοποθετήθηκαν λοιπόν εκεί στο πρώην ΚΑΜΠΙΝΓΚ οι θόλοι της εικόνας από τον ενοικιαστή ο οποίος το ενοικίασε 1550,ευρώ το μήνα για 15 χρόνια με σκοπό να συνεχίσει, επενδύοντας με νέες ιδέες τη συνολική λειτουργία της επένδυσης σε 10.347 τ.μ.έκταση που περιλαμβάνει και εστιατόριο. Ο ενοικιαστής έθεσε και όρους που έγιναν αποδεκτοί από το δημοσιτκό συμβούλιο:

α)την έναρξη της μίσθωσης την 1η Ιανουαρίου 2017 και

β)την έγκριση εγκατάστασης δομών φιλοξενίας, εκπαίδευσης και συγκέντρωσης.

 

Πέρασε πολύς καιρός από τον Ιούλιο 2021 χωρίς να κινηθεί καμία διαδικασία και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήρθε το θέμα προς συζήτηση. Το Σώμα αποφάσισε σύμφωνα και με την εισήγιση της δικηγόρου του Δήμου, " την εκκίνηση των απαραίτητων εξωδικαστικών αρχικά (με εξώδικη όχληση) προς το μισθωτή, η οποία θα γίνει μέσω του δικαστικού επιμελητή γιατί δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου για την καταβολή των μισθωμάτων από Ιούλιο 2021 έως σήμερα Μάρτιο 2023 και να απαιτηθεί η καταβολή του ποσού αυτού εντός της προθεσμίας και οι συνέπειες μη συμμόρφωσης.

 

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει έγινε. Να τονίσουμε όμως ότι η επένδυση αυτή εκτός από τα χρήματα που προσέφερε σαν κληροδότημα στους δικαιούχους ήταν και οι τουριστικοί λόγοι της λειτουργίας του, οι οποίοι δυστυχώς δεν αξιολογήθηκαν. Έτσι κανείς απ ότι μπορούμε να καταλάβουμε μετά το 2016 δεν ενδιαφέρθηκε να πιέσει και προς την κατεύθυνση της λειτουργίας του, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπήρχε.

 

Αλήθεια τι συμβαίνει με το νησί μας. Δύο σημαντικά τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία το welcome και το camping, είναι κλειστά γιατί υπάρχουν προβλήματα με τους ενοικιαστές και δικαστικές εκκρεμότητες. Γιατί άραγε; Υπάρχουν λόγοι και πρέπει να ερευνηθούν.