patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Ανεξαρτητοποιήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Γαμπιεράκη Αναστασία

tasoula gampierakh

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  υπέβαλε η Πάτμια Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου  κ.  ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ –  από την παράταξη του Χαρα΄λαμπου Κόκκινου  « ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ »

 

Στην αίτηση της  αναφέρει η κ. Γαμπιεράκη : 

 

 Κυρία Πρόεδρε ,
Με την παρούσα αίτηση μου σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την Παράταξη « Πνοή Δημιουργίας για το Νότιο Αιγαίο » .
Παραμένω Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου , ανεξάρτητη πλέων, ενώ στο κείμενο που ακολουθεί εξηγώ και τους λόγους της αίτησης ανεξαρτητοποίησής μου , για τους οποίους θεωρώ ότι πρέπει να σας ενημερώσω.
Παρακαλώ για ενέργειες αρμοδιότητάς σας και αναμένω όλα τα σχετικά έγγραφα που θα συνοδεύουν το ως άνω αίτημά μου .

 

ΛΟΓΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ »

Μετά το πέρας του πρώτου έτους από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου , εκλεγμένη με την παράταξη « Πνοή Δημιουργίας για το Νότιο Αιγαίο » με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο , δηλώνω την παραίτησή μου από την παράταξη και την ανεξαρτητοποίησή μου, για τους κάτωθι λόγους :

 

1. Μια παράταξη δε δύναται να έχει αιρετά μέλη δύο ταχυτήτων . Η Δημοκρατία στην οποία εγώ πιστεύω και την οποία υπηρετώ , θέλει τα μέλη της παράταξης να ανταλλάσσουν σκέψεις προκειμένου να φέρνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προτάσεις , κοστολογημένες και υλοποιήσιμες με σκοπό το θετικό πρόσημο στη δράση του, μόνο για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ των νησιών μας .

2. Δε νοείται σε μια παράταξη μόλις δύο (!) αιρετών μελών , να εκδίδονται Δελτία Τύπου , τα οποία υπογράφει ο Επικεφαλής, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ του άλλου αιρετού μέλους με πιθανότητα να μην υπάρχει σύμφωνη γνώμη ως προς το περιεχόμενό τους .

3. Δεν ασπάζομαι το ΛΕΥΚΟ και το ΠΑΡΩΝ, το δήλωσα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , θα υπερψηφίζω πάντα ότι θεωρώ σωστό από όπου και αν προέρχεται και θα καταψηφίζω αντίστοιχα ότι θεωρώ λάθος και πάντα με αιτιολόγηση της ψήφου μου . Αυτό έπραττα και ως δημοτική σύμβουλος Πάτμου . Αποτέλεσμα αυτού ήταν η συμμετοχή μου σε δράσεις που στόχευαν στην πρόοδο του Τόπου μου , χωρίς να υπάρχει διάκριση στο πρόσωπό μου , επειδή προερχόμουν από άλλη Δημοτική Παράταξη . Θεωρώ ότι οι συμπατριώτες, όχι μόνο από την Πάτμο αλλά και από τα άλλα νησιά που με γνωρίζουν , έχουν εκτιμήσει τις επιλογές μου αυτές , κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στις Περιφερειακές Εκλογές του Μάη του 2019, κατά τις οποίες με τίμησαν με την ψήφο τους , με προεκλογικό αγώνα μόλις 25 ημερών και για άλλη μια φορά τους ευχαριστώ θερμά και ξεκαθαρίζω ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να μην τους διαψεύσω για την προτίμησή τους.

4. Κρατώ αποστάσεις από προσωπικές αντιπαραθέσεις οποιουδήποτε μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου με άλλο. Για μένα , είναι η πρώτη θητεία στην υπηρεσία του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών μας και έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην έχω προηγούμενα και αντιπαλότητες προσωπικές με κανένα εκ των μελών , τις οποίες και δεν επιθυμώ να αποκτήσω στο μέλλον .

5. Δε μπορούμε να συμφωνούμε πάντα όλοι με όλους , όμως ο νομοθέτης μας δίνει το δικαίωμα και τα εργαλεία να εκφράσουμε και να στηρίξουμε την άλλη άποψη , η οποία θα πρέπει να είναι επιθυμητή από τα όργανα , αφού θα συνεπικουρούν στο έργο συλλήβδην της Περιφερειακής Αρχής του Τόπου.

6. Δεν πιστεύω ότι παράταξη αντιπολίτευσης επιτελεί τον τεράστιο Θεσμικό της ρόλο μόνο ασκώντας κριτική .

 

 

Για όλους τους ως άνω λόγους σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για τη Χώρα και ειδικότερα για τα νησιά μας , με την απειλή της πανδημίας αλλά και την απειλή κατά της Εθνικής Κυριαρχίας μας , αδυνατώ να συνεχίσω με αυτά τα εμπόδια ως μέλος της παράταξης « Πνοής Δημιουργίας για το Νότιο Αιγαίο».

 

Η εκτίμηση στον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο είναι δεδομένη και τον ευχαριστώ για την προτίμησή του στο πρόσωπό μου . Όμως δε μπορώ να μη δηλώσω ότι βλέπουμε τα θέματα υπό διαφορετική οπτική, κάτι το οποίο δεν προάγει την περαιτέρω συνεργασία μας .

 

Παραμένω στρατευμένη στον αγώνα για το καλό όλων των νησιών μας και του τόπου καταγωγής μου .

Διατελώ
Με τιμή ,


ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ( ΣΟΥΛΑ ) του ΜΑΡΚΟΥ .
Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου – ΠΕ Καλύμνου .

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr