patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Εκδήλωση γονέων και εκπαιδευτικών. Το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε

omilia sxoleion 2Μια εκδήλωση με επίκεντρο το παιδί, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και το σχολείο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 , 6 η ώρα το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Σκάλα», για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οργανωτές οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Πάτμου
Ομιλητές: Ράπτης Νικόλαος Διευθυντής ΠΕ Δωδεκανήσου πρώην περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές».
Νικολάου Γεώργιος καθηγητής παν/μίου Πατρών Πρόεδρος παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Πατρών. H ομιλία του είχε θέμα «Κατανοώντας και προλαμβάνοντας τον σχολικό και τον ψηφιακό εκφοβισμό».
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο αρχιμ. Ισίδωρος Ψαρός εφημέριος του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Πάτμου, ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος , εκπαιδευτικοί και γονείς και η κ. Εμμανουήλ Κατερίνα από τη Λέρο νηπιαγωγός  και δημοτική σύμβουλος.
Την εκδήλωση άνοιξε καλοσωρίζοντας και ευχαριστώντας τους ομιλητές και τους οργανωτές η κ. Ματίνα Στρατηγαρέα εκπρόσωπος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Μετά το τέλος των ομιλιών σύντομη παρέμβαση, καταδικάζοντας την αντικατάσταση του θεσμού του μόνιμου εκπαιδευτικού με αυτόν του αναπληρωτή, που δυσκολεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης έκανε ο δήμαρχος κ. Στόικος . Αναφέρθηκε στη νησιωτικότητα και κάλεσε τους νομοθετούντες να επισκεφθούν τις νησιωτικές περιοχές, ώστε να γίνουν κοινωνοί των δυσκολιών που βιώνουν οι νησιώτες και στην εκπαίδευση. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαι, όπως μας πληροφόρησαν. διότι είχαμε αποχωρήσει από την αίθουσα, η εκτός προγράμματος και μετά το τέλος των ομιλητών ομιλία πολίτη που αναφερόμενος στους τίτλους του και στη δραστηριότητα του μείωσε το χρόνο για την υποβολή εκ μέρους του κοινού, ερωτήσεων και παρατηρήσεων στους  ομιλητές και στους οργανωτές. 

Χορηγοί: BLUE STAR FERRIES - SKALA HOTEL
Χορηγός επικοινωνίας www.patmostimes.gr