patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΝΕΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΦΕΡΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEA WAYS ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Ένα νέο βήμα που στοχεύει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της ενδοδωδεκανησιακής θαλάσσιας συγκοινωνίας πραγματοποίησε η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Σπανός υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία αγοράς ενός συμβατικού φέρι μποτ το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα στα Δωδεκάνησα. Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄ όνομα που είχε δοθεί και στο πρώτο μεγάλο πλοίο που αγοράστηκε από τους αδελφούς Σπανού και εν συνεχεία πωλήθηκε στη ΔΑΝΕ, το σημερινό ΄΄Διαγόρας΄΄.

Το ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄ ναυπηγήθηκε το 1986 στην Ιαπωνία, έχει μήκος 84 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 17 μιλίων την ώρα.

Διαθέτει γκαράζ χωρητικότητας 115 ΙΧ αυτοκινήτων ή 98 ΙΧ αυτοκινήτων και 12 φορτηγών μήκους 12 μέτρων.

Η μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες σύμφωνα με το πρωτόκολλο του, είναι 605 τον χειμώνα και 715 τη θερινή περίοδο σε δύο καταστρώματα που διαθέτουν άνετα σαλόνια και χώρους ψυχαγωγίας.

Μέχρι τώρα εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι Εύβοιας .

Η απόκτηση του νέου πλοίου έγινε μετά από έρευνα δύο περίπου ετών στη διεθνή και εγχώρια ναυτιλιακή αγορά. Με το νέο πλοίο της η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει λύσεις στην άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών, ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και εμπορευμάτων κυρίως προς τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με νορβηγικό ναυπηγείο για τη ναυπήγηση ενός ακόμα (τρίτου κατά σειρά) ταχύπλοου καταμαράν με χρονικό ορίζοντα δρομολόγησής του στα Δωδεκάνησα την άνοιξη του 2013.

 Αύξηση επιβατών στα μικρά νησιά

Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι παρά την οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά φέτος την επιβατική κίνηση σε όλες τις γραμμές η Dodekanisos Seaways αύξησε τις προσεγγίσεις της στα λιμάνια του νομού κατά 7% καλύπτοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των νησιών. Η πολιτική της εταιρείας είχε ως συνέπεια την αύξηση των επιβατών της κατά 24,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.  Σημαντική αύξηση σε επιβάτες παρουσίασαν φέτος οι Λειψοί (31,3%) το Καστελόριζο (16,4%), Πάτμος (15,8%), Νίσυρος (8%), Τήλος (4%), Λέρος (4%) και Χάλκη (8%).  Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης (132%) καταγράφει ο Πανορμίτης και ακολουθεί η Σύμη με 59%.Επιβεβαιώνεται έτσι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της εταιρείας και η μεγάλη συμβολή της στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των νησιωτών μας. 

Με την αγορά του νέου πλοίου ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Σπανός δήλωσε:

 «Έκφράζω την ικανοποίηση και τη συγκίνηση μου γιατί το όραμα μας για καλύτερες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα παίρνει σάρκα και οστά χρόνο με τον χρόνο. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά επενδύουμε σε νέα πλοία από υποχρέωση στον τόπο μας και στους ανθρώπους του, στη μεγάλη δωδεκανησιακή ναυτική οικογένεια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Και με την ευκαιρία απευθύνω ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ στο δωδεκανησιακό επιβατικό κοινό που μας στηρίζει με κάθε τρόπο, στα πληρώματα και στα στελέχη της εταιρείας που σαν μια δεμένη οικογένεια δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους και, τέλος, στα συνεργαζόμενα τουριστικά ? ταξιδιωτικά γραφεία στα Δωδεκάνησα και σ΄όλη την Ελλάδα΄΄

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

sunios

ecolaundry

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr