patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΤΜΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση του συλλόγου επιτηδευματιών Πάτμου  «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με τους φορείς και τις αρχές του νησιού που ανταποκρίθηκαν στην πλειοψηφία τους θετικά στην πρόσκληση του συλλόγου.  

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συναντήθηκαν οι φορείς και οι αρχές του νησιού για να συζητήσουν θέματα και προτάσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων της τουριστικής περιόδου.

Στη συνάντηση, εκτός από τους οικοδεσπότες, πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνστ. Σταμπούλη, αντιπρόεδρο κ. Σώζων Καμίτση και γραμματέα κ. Θεολόγο Καμίτση, συμμετείχαν ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ κ. Σάκης Ελισσαίου, ο λιμενάρχης Πάτμου, ο διοικητής του Α. Τμήματος, οι πράκτορες Γιάννης Στράτας και Γιάννης Καμαράτος, η γραμματέας των ενοικιαζομένων δωματίων κ. Γιακουμίνα Πέντε, ο πρόεδρος του σωματείου λεμβούχων κ. Νίκος Μελιανός και εκπρόσωπος του σωματείου ταξί Πάτμου.

Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας που συζητήθηκαν,    ήταν:

Η συγκοινωνία και το ακτοπλοϊκό. Τα Προβλήματα Ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και γενικά η Λειτουργία του λιμανιού. Η Λειτουργία της νέας μαρίνας.

Θέματα που αφορούν σχέσεις Ιεράς μονής με επισκέπτες, πράκτορες. Η λειτουργία των μύλων στη Χώρα. (Απλώς αναφέρθηκαν, δεν συζητήθηκαν, διότι απουσίαζε ο καθηγούμενος Πάτμου αρχιμ. Αντίπας).

Η αστυνόμευση του εμπορικού τριγώνου για εποχούμενους ντόπιους επαγγελματίες και στον πεζόδρομο. Ο Θόρυβος από οχήματα-όχληση των τουριστών-καθαριότητα-φωτισμός Σκάλας-αθαριότητα Γροίκου-πάρκιγκ Γροίκου. Εμφάνιση και διευθέτηση τουριστικών παραλιών.

Αποδέχθηκαν όλοι την αντικειμενικότητα των προβλημάτων που τέθηκαν και συμφώνησαν ότι το επόμενο βήμα είναι η αντιμετώπιση τους από τις αρμόδιες αρχές και τις παρεμβάσεις του συλλόγου,  όπου χρειαστεί.  

Π.χ. Ο σύλλογος, για να διατηρήσει την καλή και καθαρή εικόνα στο λιμάνι και στους οικισμούς και να προστατευτεί το εμπορικό τρίγωνο, θα προβεί   σε ενημέρωση των κατοίκων.

  Όσο αφορά την καθαριότητα στην περιοχή Γροίκου   δρόμων και   πάρκιγκ, που ζήτησαν, ο κ. Δήμαρχος τους είπε ότι θα προγραμματίσει μία φορά την εβδομάδα οδοκαθαριστή, κάτι που γίνεται για πρώτη πρώτη φορά.

Για τα κρουαζιερόπλοια που μένουν έξω αρόδο, έθεσαν την αγορά τριών μπαλονιών που σύμφωνα με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου LUIS MAJESTY, χρειάζονται στην προβλήτα για να πλαγιοδετεί, ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ ζήτησε να κάνουν υπομονή μέχρι να γίνει προβλήτα και να δένουν,  αφενός γιατί   η αγορά τους  στοιχίζει 30.000 ευρώ το ένα, και αφετέρου διευκολύνοντας αυτό θα δημιουργείται πρόβλημα στα επιβατηγά καράβια.  

Αναφέρθηκαν από τους φορείς και άλλα εξίσου σημαντικά θέματα.  

Ο δήμαρχος κ. Στόικος, ο λιμενάρχης και ο διοικητής του Α.Τ. Πάτμου, ήταν θετικοί στη λύση θεμάτων που τους αφορά υπηρεσιακά και ανέπτυξαν τα προβλήματα τους και τις ενέργειες τους.

Ο πρόεδρος κ. Σταμπούλης και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», δήλωσαν την υποστήριξη τους στη δημοτική αρχή, το δήμαρχο και τις αρχές, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.