patmosweb330

elin330

aegeanlab

Λύσεις δεν έφερε στα προβλήματα μας, Μας υποσχέθηκε όμως μια καλή τουριστική χρονιά!

NIKITIADIS-2ΚΑΙ  ΗΧΗΤΙΚΟ

Μια καλή τουριστική χρονιά μας υποσχέθηκε ο υφ. Κ. Νικητιάδης αλλά για να γίνει αυτό «συν Αθηνά και χείρα κίνει»

 Πάρτε τις βαλίτσες, βάλτε τα πόδια στην πλάτη και τρέξτε στα υπουργεία. Κάπως έτσι απάντησε ο υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στον δήμαρχο, στους δημοτικούς συμβούλους και στους εκπροσώπους των φορέων που ζητούσαν  λύση του ακτοπλοϊκού, απεμπλοκή  και ολοκλήρωση των έργων φαντασμάτων όπως είναι το κλειστό Γυμναστήριο, ο ΧΥΤΑ, ο βιολογικός καθαρισμός , η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, τα λιμενικά έργα και τόσα άλλα.

Ήρθα εδώ να μιλήσω κατεξοχήν για τον τουρισμό και αυτό θα κάνω. Και επέμεινε ακόμα και όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον πίεσε να δώσει απαντήσεις σε αυτά που καίνε την Πάτμο.

Ελάτε στην Αθήνα, κλείστε ραντεβού με τους υπουργούς και θα σας βοηθήσω με τις επί τόπου παρεμβάσεις μου στους αρμόδιους υπουργούς, να διεκδικήσετε την επιτάχυνση της πορείας των έργων σας και της απεμπλοκή τους.

Για το μόνο που υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει ο υπουργός ,είναι το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, χωρίς να αναφερθεί σε ποσόν.

Σύσκεψη με τον υφυπουργό τουρισμού και πολιτισμού κ.Γιώργο Νικητιάδη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη στο Δήμο Πάτμου. Εκτός από τον δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο διοικητής του Α.Τ.Πάτμου, ο λιμενάρχης, μέλη φορέων και συλλόγων, που ήθελαν να εκθέσουν στον υπουργό τα προβλήματα του νησιού και να ακούσουν πως και πότε θα λυθούν.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος τον καλωσόρισε , τον ευχαρίστησε που και αυτό το Πάσχα είναι στο νησί μας και ζήτησε τη βοήθεια του ως βουλευτή του νομού μας.

Ο κύριος Δήμαρχος αναφέρθηκε εν συντομία και καταρχήν στο ακτοπλοϊκό, το οποίο όπως είπε είναι   το μεγαλύτερο πρόβλημα που  αποτελεί την τροχοπέδη της ανάπτυξης του νησιού μας.

Είναι λυπηρό,  ξενοδόχος να προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες στο ξενοδοχείο του και να τον παίρνουν να του ακυρώσουν κρατήσεις , διότι δεν βρίσκουν πλοίο για να έρθουν ή να αναχωρήσουν από το νησί . Του ανέφερε δε την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων , για το συγκοινωνιακό, έτσι όπως διαμορφώθηκε σε συνεδριάσεις και σε προτάσεις. Να μπει δεύτερο πλοίο, στη θέση του IΕΡΑΠΕΤΡΑ, αφού προκηρυχθούν τα δρομολόγια, ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Επίσης οι δύο εταιρείες με καταμαράν που θέλουν να συνδέσουν την Κω με το Σάμο περνώντας και από Πάτμο, κάθε μέρα , αρκεί δύο από αυτά να επιδοτηθούν. Και τέλος να συνδεθεί η Πάτμος με τη Θεσσαλονίκη, αρκεί να επαναπροκηρυχθεί η γραμμή.

Και αν δοθούν 11 αντί 8 εκατ. Στην επιδότηση θα βρεθεί πλοιοκτήτης να την πάρει.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον υπουργό να αναφερθεί σχετικά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, στα υδροπλάνα, και εάν θα επιχορηγήσει το υπουργείο του το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής .

Η απάντηση σας καθώς και της περιφέρειας θα κρίνει την τύχη του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του είπε.

Στη συνέχεια ζήτησε την παρέμβαση του στην πορεία και απεμπλοκή των έργων.Κλειστό Γυμναστήριο, ΧΥΤΑ, Βιολογικό και αποχέτευση Σκάλας και Γροίκου, τη στελέχωση του Κ.Υ. Πάτμου,

Δεν θέλω η σχέση μας να είναι.  πέρασε ο βουλευτής από το χωριό,  του θέσαμε τα ζητήματα και θα ξαναπεράσει μετά από δύο χρόνια να του τα ξανά αναθέσουμε. Έτσι ξεκίνησε το χαιρετισμό  του στο δήμο ο κ. Νικητιάδης.

Θα μπορούσα να είμαι αυστηρός για τον τρόπο που το νησί δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια . Και εννοώ οι παράγοντες του νησιού που θα έπρεπε να είχαν πάρει τα πράγματα στα χέρια στους, αλλά δεν θα το κάνω γιατί θέλω να προσεγγίσω τα πράγματα με αγάπη και όχι με αυστηρότητα. Αλλά στην πορεία θα πω τι εννοώ.

Εγώ θα μιλήσω κατεξοχήν για τον τουρισμό όχι μόνο γιατί είμαι αρμόδιος για τα θέματα αυτά, αλλά γιατί πιστεύω ότι ο τουρισμός αποτελεί το 90% της οικονομίας του νησιού γι αυτό και αν δουλέψουμε με σωστό τρόπο όλοι μαζί , όχι μόνο ο βουλευτής που πέρασε από το χωριό, θα πενταπλασιάσουμε τα εισοδήματα του καθενός και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν .

Η κατάσταση της χώρας είναι γνωστή. Παλεύει ακόμη να διασωθεί.

Εμείς οι Έλληνες δεν το καταλαβαίνουμε. Αν πτωχεύσει η χώρα, ούτε σύνταξη θα πάρουνε οι άνθρωποι, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τους μισθούς τους. Το λέω για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος. Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι χρωστάμε 320 δισεκ. και θα γίνουν 345. Είναι μεγάλο το χρέος.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η μείωση του Φ.Π.Α κατά 6,5% στα ξενοδοχεία είναι η μοναδική μείωση Φ.Π.Α που έγινε όπως και στα φάρμακα για κοινωνικούς λόγους . Επίσης κατάργηση όλων των τελών προσγείωσης σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι αδιάλειπτο σας διαβεβαιώνω όσο αφορά τον τουρισμό.

Η Πάτμος έχει μια ευλογία,  τον Ιωάννη το Θεολόγο. Είναι πανέμορφος τόπος Ήρθε εδώ ο Ελύτης ο Σεφέρης να μεταφράσουν την Αποκάλυψη. Εμπνέει ο τόπος.  Άρα υπάρχει ένα χρυσορυχείο και δεν δικαιούμαστε να μη το αξιοποιήσουμε.

Πέρυσι ζήσαμε μία πολύ άσχημη κατάσταση με την κατάσταση της χώρας μας. η ΧΏΡΑ Μας είχε πολλά προβλήματα με ένα κλίμα αρνητικό. Σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία έπρεπε να απολογούμαστε. Για να φέρουμε τουρισμό ανατρέψαμε τη Χώρα. Τότε όλες οι προβλέψεις για τον τουρισμό στη χώρα μας ήτανε μείον 20% και τα έσοδα μείον 35% στα έσοδα.

Ο πρωθυπουργός που γύρισε όλο τον πλανήτη κατάφερε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας. Ο κ. Γερουλάνος κι εγώ με 500 συνεντεύξεις σε ένα μήνα μπορέσαμε να ανατρέψουμε το κλίμα.

Καταφέραμε να έρθουμε μία η άλλη στον τουρισμό , μόνο με 6,5% μείον στα έσοδα.

Η Πάτμος επί τέλους πρέπει να μάθει να συμμετάσχει με επαγγελματικό τρόπο στις μεγάλες διοργανώσεις. 11.500 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΊ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ διεκδικούν την τουριστική αγορά και πρέπει εμείς και εσείς να πείσουμε ότι απ όλους αυτούς είμαστε οι καλύτεροι και πρέπει να έρθει σε μας.

Αλλάξαμε τη δημιουργική στρατηγική επικεντρωμένη σε ρεαλιστικούς στόχους.

Καταλήξαμε σε ενέργειες που πιάνουν  τα χρήματα μας τόπο με το  διαδίκτυο το βασικό διαφημιστικό μέσο προώθησης του τουρισμού μας.  

Βρήκαμε τρόπους να κάνουμε προβολή χωρίς χρήματα με εθελούσια προσφορά."  

Όαο αφορά τον τουρισμοό της φετινής χρονιάς είπε:

 Φέτος η αύξηση που θα έχουμε θα είναι πολύ σημαντική σε όλη την Ελλάδα και στα νησιά μας ακόμα μεγαλύτερη . Σας διαβεβαιώνω και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που λέω.Τα έσοδα και αυτά αυξημένα.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Η  Ελλάδα αξίζει ακόμα περισσότερο . Είπαμε ότι εμείς θέλουμε 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Τουρισμό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο

Το 2009 ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 Ρώσοι . Το 2010 360.000 άτομα με όσα κάναμε για τη βίζα εμείς. Φέτος σημειώστε το, θα έχουμε πάνω από 650.000 Ρώσους».

Κι εδώ ακριβώς ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παντελής Γρύλλης τον διέκοψε για να του πει:

"Ο κόσμος κύριε υπουργέ θέλει να μάθει για την Πάτμο και όχι για το πρόγραμμα του Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ .

Το τι θα πω, εγώ θα το κρίνω εγώ αγαπητέ μου του απάντησε ο υπουργός. Πρέπει να μάθετε πως λειτουργεί παγκοσμίως ο τουρισμός γιατί δεν το γνωρίζετε και αυτό καταστρέφει την Πάτμο και τον τουρισμό".

"Τι τουρισμό θα έχουμε όταν δεν έχουμε καράβια"  συμπλήρωσε ο πρόεδρος ;Ήτανε μια εύλογη απορία που την είχαμε όλοι στα χείλη μας αλλά ο υπουργός απάντησε ότι το τι θα πει θα το καθορίσει ο ίδιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΗΧΗΤΙΚΟ {mp3}nikitiadispantelis{/mp3}

Αν θέλετε την άποψη μας , όλα αυτά που του ανέπτυξαν δεν είναι μεν της αρμοδιότητας του, αλλά όπως είπε ο κ. Παντελής Γρύλλης αν δεν έχουμε καράβια αν δεν έχουμε υποδομή και γιατρούς,  πως θα έρθει ο τουρισμός, πως θα επιτευχθεί ο στόχος  των  365 ημερών τουρισμού;

Μετά από αυτή τη διακοπή, ο κ. Υπουργός συνέχισε με κάποιες καλές ειδήσεις. Το  νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Επίκειται ο νόμος ανέφερε να έρθει στη βουλή, ίσως και σε ένα μήνα. Ο κ. Διαμαντίδης τον έχει υποβάλει, τον έχω και γω στα χέρια μου, η Πάτμος είναι στα σχέδια αυτά και δεν θα εξηγήσω τι σημαίνει για την σύνδεση της Πάτμου με όλη την Ευρώπη. Ζήστε την εμπειρία του υδροπλάνου. Πάρτε το αεροπλάνο μέχρι την Κω και από κει πάρτε το υδροπλάνο και πηγαίνετε Πάτμο μπορεί να είναι το μήνυμα.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Για να φέρεις τον τουρίστα πρέπει και να το προβάλεις, πρόσθεσε ο κ. Νικητιάδης.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα θέματα: υγεία, βιολογικός, ΧΥΤΑ, δεν ήταν ανάγκη να μου τα θέσετε, τα ξέρω .

Απαντήσεις, στα αγωνιώδη ερωτήματα των παρεβρισκομένων, για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα , όπως αναμενόταν δεν δόθηκαν.

Αλλά είπε: ανεβείτε στην Αθήνα . Κανονίστε  ραντεβού και ελάτε από το γραφείο μου. Nα τηλεφωνήσω όπου πρέπει να τηλεφωνήσω και να παρέμβω.  Αλλά ελάτε.

Το μερίδιο της μεγάλης ευθύνης που έχουν οι δημοτικοί άρχοντες για τη διαιώνιση των προβλημάτων και της έλλειψης έργων  υποδομής είναι  καιρός  να αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

Try-Gyro

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr