patmosweb330

elin330

aegeanlab

NIKOΣ ΠΟΥΛΙΟΥ:"Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα",

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  στην εκδήλωση με θέμα: «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι προοπτικές τους στην Ελλάδα»

 

 Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Νέες και νέοι της ΟΝΝΕΔ,

 Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά που μου δίνετε να επικοινωνώ με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία που αγωνιά και μάχεται για ένα καλύτερο αύριο. Τις νέες και τους νέους της ΟΝΝΕΔ, αλλά και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που με τις πρόσφατες προτάσεις που κατέθεσαν για την Παιδεία, απέδειξαν πως την ώρα που οι άλλοι συσκέπτονται, αυτοί ξέρουν να προτείνουν και να αποφασίζουν.

 Θα ήθελα πολύ να ήμουν και πάλι ανάμεσά σας, όπως αρκετές φορές έχω πράξει και στο παρελθόν, σε μια ακόμη σοβαρή και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία σας, όμως υποχρεώσεις της παράταξής μας με αναγκάζουν να βρίσκομαι στο νησί της Πάτμου.

 Η σημερινή παγκόσμια συγκυρία είναι συγκυρία προκλήσεων και κινδύνων και οι «αλήθειες» και οι «σταθερές» του παρελθόντος δεν υπάρχουν πια. Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα., όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών.

 Η χώρα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς του Μνημονίου την ώρα που η ανάπτυξη παραμένει ακόμα ζητούμενο. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκαν εν κρυπτώ τον τρόπο για να τεθεί η χώρα μας υπό καθεστώς επιτήρησης, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη. Το κυριότερο όμως είναι ότι αδυνατούν να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς της ελληνικής οικονομίας αφήνοντας αποκλειστικά και μόνο σε εξωγενείς παράγοντες τις τύχες της ανάκαμψής της.

 Ωστόσο, η απόδοση των λαθών και ο καταμερισμός των ευθυνών δεν είναι της παρούσης. Συν τοις άλλοις, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι. Εξάλλου, κάθε κρίση εκτός από δυσκολίες κρύβει και ευκαιρίες. Αυτές πρέπει να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε. Και για μας ως χώρα ανάμεσα στις ευκαιρίες βρίσκονται και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Οι σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης έχουν ωθήσει την ανάπτυξή τους, γιατί στις διακοπές μας επιζητούμε το «διαφορετικό» και το «μοναδικό». Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον. Πάντα με σεβασμό προς τον πολίτη αλλά και τον επισκέπτη αυτής της χώρας.

 μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος καλούμαστε όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, τον τουρισμό.

 Είμαι σίγουρος ότι φεύγοντας από αυτή την αίθουσα σήμερα θα έχετε πλήρη ενημέρωση από τους εκλεκτούς ομιλητές. Εγώ απλά σας εύχομαι: «Μην περιμένετε τις μεγάλες ευκαιρίες. Αρπάξτε μια συνηθισμένη περίσταση στη ζωή σας και κάντε την μεγάλη». Μόνο έτσι όλοι μαζί θα φέρουμε ξανά την ελπίδα και την προοπτική στην Ελλάδα.                                                                                                        

Νίκος Πουλιού

Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης

Νοτίου Αιγαίου