patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ένα χρόνο χαλασμένο το σκάφος του λιμενικού.

 20 Ιανουαρίου 2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που το σκάφος του λιμενικού της Πάτμου είναι παροπλισμένο στην περιοχή της παλιάς μαρίνας, λόγω βλάβης, το δε εννεαμελές πλήρωμα του πληρώνεται αλλά δεν έχει αντικείμενο εργασίας .

Από τότε , μέχρι και σήμερα , έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από το λιμενάρχη της Πάτμου για την αναγκαιότητα της επισκευής του, με μηδέν αποτέλεσμα .

Παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος.  

Το σκάφος του λιμενικού,   εκτός από τον   ρόλο του για αστυνόμευση της περιοχή, ς από Πάτμο μέχρι και Αγαθονήσι , που είναι σύνορα με τη γείτονα χώρα,  επικουρούσε και έναν   κοινωνικό ρόλο.

Βοηθούσε στη διακομιδή ασθενών επειγόντων περιστατικών στα γειτονικά νησιά, όπως Σάμο και Λέρο, όταν το σκάφος ήταν δεμένο και το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να στείλει ελικόπτερο για διακομιδή.  

Ο λιμενάρχης της Πάτμου τις τελευταίες μέρες , λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου και του κινδύνου αύξησης της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή μας, με νέο έγγραφο του κρούει τον κώδωνα και ζητά την άμεση αποκατάσταση της   ζημιάς του λιμενικού σκάφους, ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι χαλασμένο και παροπλισμένο ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα το ένα από τα δύο σκάφη του λιμενικού της Λέρου.                                                                                          

Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι, το υπουργείο έδωσε εντολή να μεταφερθεί για αποκατάσταση.

Ελπίζουμε το ίδιο να   γίνει σύντομα και για το σκάφος του λιμενικού της Πάτμου.

Τις τελευταίες μέρες ερώτηση στη Βουλή έκαναν σχετικά οι βουλευτές της Ν.Δ. Ιατρίδη, Πλακιωτάκης και Βρούτσης