patmosweb330

elin330

aegeanlab

Σμαράγδα Μουλιάτη . Δημοτικές εκλογές. Την συνέλαβαν για μια δημοσκόπηση. Γιατί αφέθηκε ελεύθερη.

EDITORIAL 2Αιτία μια δημοσκόπηση που έδειχνε υψηλά ποσοστά στην παράταξη της.

 

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάτμου κ. Λάζαρος Γρύλλης, θέλοντας να πλήξει την παράταξη του Γρηγόρη Στόϊκου, που προηγείτο στη δημοσκόπηση και να σπιλώσει την προσωπικότητα της κ. Σμαράγδας Μουλιάτη εκδότη της www.patmostimes.gr  και υποψήφιας δημοτικής Συμβούλου που έκανε τη δημοσκόπηση, επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης και της αλαζονείας.

Με αφορμή την δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα www.patmostimes.gr, με τίτλο : ποιον πιστεύετε θα επιλέξουν για δήμαρχο οι ψηφοφόροι της Πάτμου; Λάζαρο Γρύλλη, Γρηγόρη Στόικο ή δεν ξέρετε; ο κ. Γρύλλης κατήγγειλε γραπτώς στο αστυνομικό τμήμα, πρώτον ότι η κ.Μουλιάτη προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη παραποιώντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης υπέρ της παράταξης του κ. Γρηγόρη Στόικου και δεύτερον ότι η δημοσκόπηση   είναι παράνομη γιατί δημοσιεύεται   σε χρόνο που απαγορεύεται από τον εκλογικό νόμο.  

 

Όσο αφορά την απαγόρευση οι δημοσκοπήσεις σε δημοτικές και κοινοτικές εκλογές εξαιρούνται της απαγόρευσης και ότι αλλοίωνε το ποσοστό υπέρ της παράταξης της, είναι παραμύθια της Χαλιμάς γιατί απ ότι μας δήλωσε δεν γνωρίζει αν υπάρχει τρόπος αλλά αν υπάρχει ίσως τον γνωρίζουν μόνο οι γκουρού της πληροφορικής, χάκερς κ.λ.π. Εκείνη πάντως δεν τον γνωρίζει. Στη δημοσκόπηση μπορούσες να ψηφίσεις μία φορά την ημέρα. Αν ήθελες να ξαναψηφίσεις σε ενημέρωνε πως δεν μπορείς.                                            

Ως είθισται ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και έδωσε εντολή να κρατηθεί και να οδηγηθεί στην Κω για την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Η κ. Μουλιάτη συνελήφθηκε στο γραφείο της 3 και μισή η ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης και από κείνη τη στιγμή άρχισε η δοκιμασία της. Με εντολή του εισαγγελέα, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις του δικηγόρου της κ. Μανώλη Χατζηάμαλου και του διοικητή του Α.Τ.Πάτμου, έμεινε 11 ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Πάτμου κρατούμενη, μέχρι να έρθει το blue star για την μεταγωγή της.

Με τη συνοδεία 2 αστυνομικών και του άνδρα της, έφτασε 5 και μισή το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Κω και παρέμεινε εκεί, μέχρι τις 12 και μισή το μεσημέρι που ήρθε ο εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος κ. Μανώλης Χατζηάμαλος κατά την προσαγωγή στον εισαγγελέα υπεραμύνθηκε της ασάφειας του νόμου 3603/2007 για τις δημοσκοπήσεις στις δημοτικές εκλογές, τον διοικητικό και όχι ποινικό χαρακτήρα του αδικήματος, προσκομίζοντας τα ανάλογα έγγραφα,    μαζί δε παρόμοιες δημοσκοπήσεις που την ώρα εκείνη κυκλοφορούσαν σε site μεγάλων εφημερίδων.

Ο κ. εισαγγελέας αφού μελέτησε τη δικογραφία,   άφησε ελεύθερη την κ. Μουλιάτη λόγω της ασάφειας του νόμου και του διοικητικού χαρακτήρα του αδικήματος.

Και όταν λέμε ελεύθερη εννοούμε ελεύθερη.

Όλα τα άλλα ότι καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση και για να αποκτήσει την ελευθερία της κατέβαλε  40.000   και κατ άλλους 100.000 ευρώ,   είναι εκ του πονηρού .

Όσο αφορά τη δημοσκόπηση, ξεκίνησε Κυριακή 31 Οκτωβρίου.                      

 Είχε τίτλο. Ποιον πιστεύετε θα επιλέξουν για δήμαρχο οι ψηφοφόροι της Πάτμου; Λάζαρο Γρύλλη, Γρηγόρη Στόικο ή δεν ξέρετε/δεν απαντάτε; Για τη δημοσκόπηση στο πρωτοσέλιδο γράφαμε: "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ". Προφανώς ο κ. Λάζαρος Γρύλλης έκανε την καταγγελία διότι η δημοσκόπηση κατέγραφε μεγάλη διαφορά υπέρ της παράταξης του κ. Γρηγόρη Στόικου, γιατί δεν εξηγείται να περιμένει τέσσερις μέρες για να την καταγγείλει.

Πιστεύουμε   ότι αν κατέγραφε διαφορά υπέρ της παράταξης του δεν θα έκανε την καταγγελία.